Θεσπιση μηνιαιας καρτας σταθμευσης κατοικων στον Ποδηλατοδρομο ζητα η Φελινα Καζακου

Αίτημα για άμεση αναθεώρηση του συστήματος στάθμευσης από την επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η πόλη»

Αίτημα σχετικά με την άμεση αναθεώρηση του συστήματος στάθμευσης και την επίσπευση των διαδικασιών  αναπροσαρμογής των τελών προκειμένου άμεσα να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία που θεωρεί ότι υπόκεινται οι πολίτες, επαγγελματίες, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου.
 
Το αίτημα περιλαμβάνει μια σειρά προτάσεων και αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν άμεσα, αλλά και το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και δημιουργία δημόσιων χώρων στάθμευσης.
 
Η κ. Καζάκου σημείωσε πως είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί οποιοδήποτε άλλο μέτρο, όπως αποσυμφόρηση του κέντρου με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης,  όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, υπενθυμίζοντας την πρόταση της παράταξης για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης στη δυτική πλευρά της πόλης.
 
Όσο για τις άμεσες ενέργειες που μπορούν να υλοποιηθούν, πρότεινε την αύξηση χρόνου στάθμευσης από 30’ σε μια ώρα, την έκδοση μηνιαίας κάρτας στάθμευσης κατοίκων, σε σημεία που χαρακτηρίζονται οικιστικές περιοχές και την έκδοση μηνιαίας κάρτας στάθμευσης «επαγγελματία» με μηνιαίο τέλος, εφόσον κρίνεται απαραίτητο και μετά από συζήτηση με τους επαγγελματικούς φορείς. 

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η αλλαγή του χρόνου στάθμευσης 

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, σημείωσε πως αντίθετα από όσα ανέφερε η κ. Καζάκου, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών είναι σαφώς ικανοποιημένη σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, και το κύριο πρόβλημα που εντοπίστηκε ήταν ο χρόνος στάθμευσης, για αυτό και ήδη ο Δήμος, μετά από συζήτηση με φορείς των επαγγελματιών θα φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της επέκτασης στη μία, από μισή, ώρα.
 
Όσο για το θέμα της μηνιαίας κάρτας στάθμευσης κατοίκων, η οποία εφαρμόζεται σε άλλες πόλεις με ελεγχόμενη στάθμευση, επισήμανε πως αυτή είναι πρακτικά δύσκολο να εφαρμοστεί στην Κομοτηνή, με τους υπάρχοντες χώρους, γιατί θα ακυρώσει πρακτικά την ρύθμιση, επιφυλασσόμενος να απαντήσει πιο εμπεριστατωμένα για το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν θα συζητηθεί και το θέμα της αλλαγής του χρόνου στάθμευσης.
 
Κατέληξε πάντως σημειώνοντας πως ήδη το μέτρο έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα, με τη μείωση των οδηγών που κατεβαίνουν στο κέντρο χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.