«Θεσμος πλεον η λειτουργια της Εθνικης Σχολης Δικαστων στην Κομοτηνη»

Το 4ο Σεμινάριο για δικαστικούς λειτουργούς της Εθνικής Σχολής Δικαστών ξεκίνησε χθες στις εγκαταστάσεις της νέας Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Εισηγητές του είναι ο καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, κ. Γιάννης Βούλγαρης, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου κ. Χαραλαμπάκης, ο καθηγητής και Πρόεδρος της Νομικής Σχολής κ. Ιωάννης Σχινάς, ο Ομότιμος Καθηγητής του Ποινικού Δικαίου, κ. Σπινέλης, πρώην καθηγητής του Δ.Π.Θ.

Από πλευράς δικαστών εισηγητές είναι ο κ. Κρουσταλάκης, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής δικαστών και διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο κ. Σταυρόπουλος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, η κ. Παπαιωάννου Δήμητρα πρόεδρος Διοικητικών Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς και δύο διακεκριμένοι δικηγόροι, εκ των οποίων ο ένας είναι ο κ. Κτιστάκης πτυχιούχος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστών στην πόλη μας ο Πρόεδρος της Νομικής Σχολής Καθηγητής κ. Σχινάς δήλωσε στον ΠτΘ: «είδηση δεν αποτελεί πλέον ότι η Εθνική Σχολή Δικαστών λειτουργεί στην Κομοτηνή. Είδηση είναι πλέον ότι είναι ένας θεσμός της Κομοτηνής, ότι οι δικαστές του χώρου μας έρχονται στην Κομοτηνή για να ενημερωθούν, για να μετεκπαιδευτούν στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις του δικαίου που πρέπει να εφαρμόζουν. Και αυτό γίνεται σε συνεργασία δικαιοσύνης και πανεπιστημίου. Είναι πλέον μια τακτική πραγματικότητα η συγκέντρωση 60 δικαστών της πρωτοβαθμίου δικαιοδοσίας, της πολιτικής, της ποινικής και της διοικητικής δικαιοσύνης.

Αυτοί που ακόμη δυσπιστούν και δεν έχουν μετάσχει σε αυτά τα προγράμματα είναι οι του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και αυτό θα γίνει».


Ο κ. Σχινάς δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών στην πόλη μας τονίζοντας: «Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι η αλλαγή προσώπου στην ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης δεν πρόκειται να επηρρεάσει την επιλογή της Κομοτηνής ως μόνιμη έδρα του δευτέρου σκέλους της Εθνικής Σχολής Δικαστών για το μέλλον».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.