Θεσμικη συνεργασια για να δοθουν λυσεις

Συνάντηση εργασίας μιας περίπου ώρας είχαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νομαρχία Ροδόπης, η Βουλευτής του νομού κ. Χρύσα Μανωλιά και ο Νομάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά την συνάντηση- με την οποία κορυφώθηκε ο κύκλος επαφών με αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής που επεδίωξε η κ. Μανωλιά, ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα για τα ζητήματα που απασχολούν το νομό-αναλύθηκαν από τον κ. Γιαννακίδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ενώ παρουσιάστηκαν ο σχεδιασμός έργων και οι μεγάλοι αναπτυξιακοί στόχοι που ετέθησαν με στόχο την συνολική αναβάθμιση της Ροδόπης.


Η «παντελής έλλειψη» εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και η έλλειψη χρηματοδοτήσεων από εθνικούς πόρους, που είναι αναγκαίες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας στην περιοχή –για πρώτη φορά όπως υπογραμμίστηκε σημειώνονται τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή τους- συνιστούν κορυφαία θέματα για την αποτελεσματική λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στα οποία εστίασε ο κ. Γιαννακίδης στις αναφορές του.

Από τα επιμέρους ζητήματα που απασχόλησαν τις επαφές των δύο θεσμικών παραγόντων ήταν η ολοκλήρωση των έργων του ΓΚΠΣ και ο προγραμματισμός νέων για ένταξη στο τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο.

«Η συνεργασία μας και με την παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων ήταν πολύ εποικοδομητική.Έχουμε την δέσμευσή της ότι θα μας βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων μας» δήλωσε εκτός των άλλων, μετά το πέρας των επαφών ο κ. Γιαννακίδης σημειώνοντας ότι η συνεργασία με την Βουλευτή θα είναι συστηματική και διαρκής.

Την αγωνία της για «τις υστερήσεις» που υπάρχουν διατύπωσε στο λόγο της η κ. Μανωλιά, διαπιστώνοντας πως πάρα πολλοί τομείς της ανάπτυξης αντιμετωπίζονται με μεγάλη ευαισθησία και σοβαρότητα από τη Ν.Α Ροδόπης. «Είναι κοινή η επιθυμία μας να πράξουμε ότι είναι δυνατό, σε ότι αφορά τους πόρους ή υποχρεώσεις της πολιτείας, έναντι της περιοχής μας. Να είμαστε διεκδικητικοί και απαιτητικοί, να ενώσουμε τη φωνή μας και να μπορέσουμε αυτά που δικαιούται η Ν.Α να τα πάρει και μάλιστα σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα που να μην λειτουργούν οι καθυστερήσεις, ακυρωτικά των προσπαθειών» είπε η Βουλευτής Ροδόπης.

Η κ. Μανωλιά καταλήγοντας στις δηλώσεις της εξέφρασε τη διάθεσή της να συμβάλλει στη δρομολόγηση των πρωτοβουλιών που εκπορεύονται από το Νομάρχη, με κάθοδο στην Αθήνα και επισκέψεις σε αρμόδια Υπουργεία ενώ πρόσθεσε πως «αν ενώσουμε τη φωνή μας οι θεσμικοί φορείς, πετυχαίνουμε το καλύτερο».

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.