Θερμοκαμερες σε ΚΤΕΛ και στρατοπεδα προτεινει η Αντιπεριφερεια Ροδοπης

Συζητήσεις και προτάσεις στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη

Τα μέτρα πρόληψης του Κορωνοϊού και τι μπορούν να κάνουν οι διάφοροι φορείς για να τα ενισχύσουν, συζητήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης.

Η τηλεδιάσκεψη αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για να συζητηθούν τα θέματα και τα μέτρα, αλλά και να λυθούν πολλές απορίες για το πως θα πρέπει να γίνει η διαχείριση κάποιων θεμάτων, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Ο ίδιος παρουσίασε τόσο τι έχει κάνει η Περιφέρεια όσο και το τι προτίθεται να κάνει, ενώ πρότεινε στο ΚΤΕΛ Ροδόπης να γίνονται έλεγχοι, από νοσηλευτές και νοσηλεύτριες με θερμοκάμερες που θα προμηθεύσουν, σε όσους επιβιβάζονται προς την Κομοτηνή από τα μεγάλα κέντρα, ώστε να προληφθεί τυχόν μετάδοση του ιού σε όλους τους επιβάτες και κατ’ επέκταση στην περιοχή μας.

Αυτό πιστεύει πως αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση για όλη τη χώρα, κάτι το οποίο μπορεί να ακολουθήσει και το Υπουργείο για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης κάτι ανάλογο θέλουν να κάνουν για τους νεοσύλλεκτους, με τον έλεγχο να γίνεται, πάλι με θερμοκάμερες, στην πύλη των στρατοπέδων.

Ιδέες και προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι

Ο ίδιος έχει ζητήσει από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της ΠΕ Ροδόπης να παίρνουν όλα τα ατομικά μέτρα που προτείνονται και να φροντίζουν και για τους χώρους στους οποίους εργάζονται, πέρα από τα μέτρα που λαμβάνονται από τα συνεργεία καθαριότητας.

Επίσης υπάρχει η σκέψη να ανασταλούν οι δια ζώσης συνεδριάσεις, με την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων όπως αυτή της Παρασκευής, ενώ ήδη έχουν ανασταλεί όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Ήδη η Αντιπεριφέρεια έχει εκδώσει ένα φυλλάδιο για την πρόληψη, το οποίο ζήτησαν να μοιραστούν, με ηλεκτρονικά μέσα, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης με τους μαθητές τους, αλλά και να συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς νερού της ΔΕΥΑΚ για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Επίσης ζήτησε να διερευνηθεί κατά πόσο είναι δυνατόν οι υπηρεσίες να αποδέχονται, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όποιες αιτήσεις και δικαιολογητικά είναι δυνατόν ηλεκτρονικά, ώστε να περιοριστεί η ανάγκη για την προσέλευση κάποιου στην υπηρεσία.

Τέλος συζητήθηκε και η αναστολή της διενέργειας όλων των εξεταστικών διαδικασιών, όπως αυτή των υποψηφίων οδηγών της θεωρητικής και της πρακτικής εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.