Θερμο χειροκροτημα για την Κρατικη Ορχηστρα Θεσσαλονικης

Έργα των Smetana εισαγωγή από την όπερα «Η πουλημένη μνηστή», Mozart Κονσέρτο αρ. 1 για φλάουτο και ορχήστρα σε σολ μείζονα και Beethoven Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68 (η «Ποιμενική») παρουσίασε προχθές το βράδυ στο κοινό της Κομοτηνής η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Τη διοργάνωση της πολύ πετυχημένης βραδιάς ανέλαβαν ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Το κοινό αγκάλιασε θερμά την εκδήλωση, η αίθουσα του αμφιθεάτρου της πανεπιστημιούπολης ήταν κατάμεστη και υπήρχαν ακόμη και όρθιοι, που χειροκρότησαν θερμά στο φινάλε.

Διευθυντής ορχήστρας ήταν ο Christof Escher, σολίστ με πλούσιες μουσικές σπουδές, επιτυχίες σε διεθνείς διαγωνισμούς, αλλά και πλούσια δραστηριότητα, όπως εργαστήρια ορχήστρας, διδασκαλία, μουσική κινηματογράφου, συμφωνική ροκ και συναυλίες με αφήγηση για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

Στο φλάουτο ήταν ο Νίκος Νικόπουλος, γεννημένος στην Καβάλα, επίσης με αξιόλογο βιογραφικό και μέλος μόνιμο Α΄ κορυφαίος, στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από το 2000.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.