Θερμη υποδοχη της Κρατικης Ορχηστρας Θεσσαλονικης

Εορταστική ατμόσφαιρα δημιούργησαν χθες το βράδυ οι μαθητές-μέλη της μπάντας του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που εμφανίστηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης για να καλέσουν τον κόσμο στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η οποία έρχεται μετά από 30 περίπου χρόνια στην πόλη μας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης. Διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, με τη χορηγία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου και την υποστήριξη της Νομαρχίας Ροδόπης και του Δήμου Κομοτηνής.

Από την οδό Βενιζέλου ξεκίνησε την ενημερωτική της εκστρατεία η μπάντα του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής -συνοδευόμενη από τον διευθυντή της Ορχήστρας του σχολείου, μαέστρο κ. Ιερώνυμο και τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής Δημήτρη Λαζίδη- και διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

«Σήμερα διοργανώσαμε μια συγκέντρωση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που αποτελεί κάλεσμα προς τον κόσμο της Κομοτηνής, και όχι μόνο, στη συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ στην Πανεπιστημιούπολη. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ορχήστρες που έχουμε, η οποία αριθμεί πάνω από 60 άτομα. Είναι πολύ σημαντικό γεγονός η παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας στην Κομοτηνή γιατί έχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην πόλη μας ένα τέτοιο μεγάλο σύνολο.

Για τα παιδιά μας αυτό σημαίνει πολλά πράγματα γιατί αυτή είναι και η δική μας προσπάθεια. Τα παιδιά θα δουν από κοντά τα καταξιωμένα μέλη της Ορχήστρας, θ’ ακούσουν τα όργανα που τα έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες.

Σε μερικά χρόνια φιλοδοξούμε να φτάσουμε κι εμείς στις κατηγορίες των μουσικών οργάνων που έχει η Κρατική Ορχήστρα, ενώ τώρα ξεκινήσαμε και φτιάχνουμε μια μικρή Κρατική, διότι ήδη έχουμε Συμφωνική Ορχήστρα»,
δήλωσε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής Δημήτρης Λαζίδης, λίγο πριν την εκκίνηση της μπάντας του Μουσικού Σχολείου.

Τη χαρά τους για την άφιξη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή εξέφρασαν και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, για τους οποίους αυτό είναι «πολύ σημαντικό γεγονός», διότι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετέχουν «ταλαντούχοι σοβαροί μουσικοί».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.