Θερμη η ανταποκριση στο ραντεβου με την τυχη

Ο Άκης Εξακοΐδης διατηρεί εδώ και τρία χρόνια πρακτορείο προπό, επιχείρηση που ανέλαβε μετά τον πατέρα του και ζει καθημερινά το πάθος και την αγωνία των πελατών- παικτών. Κυρίως άντρες, κάποιοι από αυτούς με αρκετό ελεύθερο χρόνο, παίζουν Στοίχημα, αλλά και τυχερά παιχνίδια, προκαλώντας την τύχη τους. Οι γυναίκες προτιμούν τα τζογαδόρικα παιχνίδια και όχι το Στοίχημα, αλλά δεν στοχεύουν σε μεγάλα κέρδη, αποδεικνύονται πιο συνετές. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο να παίζουν και ανήλικοι, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες. Είναι συνήθως τυχεροί κι, ευτυχώς για τους γονείς τους, δεν παίζουν μεγάλα ποσά. «Επένδυση» για έναν παίκτη θεωρείται το Στοίχημα που αποφέρει κέρδη ανάλογα με το ποσό που παίζει, ενώ στα υπόλοιπα πρωταγωνιστεί η τύχη του καθενός.

ΠτΘ: κ. Εξακοΐδη, ποια είναι τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και ποια από αυτά συγκεντρώνουν την προτίμηση των πελατών σας;

Α.Ε.: Πρώτο έρχεται το Στοίχημα και ακολουθούν το Τζόκερ, το Λότο και μετά τα καινούρια Super 3 και Extra 5. Μετά έρχονται το προπό της Κυριακής και το προπό του Σαββάτου και τέλος το προπό της Τετάρτης.

ΠτΘ: Το Στοίχημα δεν έχει και κάποιο αυξημένο βαθμό δυσκολίας;

Α.Ε.: Έχει τη μεγαλύτερη επιστροφή χρημάτων. Το 60% επιστρέφεται στους παίκτες. Για κάποιον που δεν επιλέγει πολλές ομάδες και δεν κυνηγάει μεγάλα κέρδη υπάρχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες συγκριτικά με τα άλλα παιχνίδια. Τα άλλα είναι καθαρά τυχερά παιχνίδια, είναι αριθμολαχεία. Το προπό έχει να κάνει επίσης με την πρόβλεψη, αλλά χρειάζεται να πετύχεις 13 αγώνες, άρα είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Το Πρωτάθλημα αρχίζει!

ΠτΘ: Ποια είναι η εποχή που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση στο πρακτορείο;

Α.Ε.: Είναι ο Ιανουάριος κι ο Δεκέμβριος, που έχουμε τα μέσα των πρωταθλημάτων και το Champions League.

ΠτΘ: Με την πρεμιέρα του Ελληνικού Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής αυξήθηκε η κίνηση;

Α.Ε.: Όλοι περιμένουν τις πρώτες αγωνιστικές να δουν τις ομάδες και μετά ανταποκρίνονται. Το προπό βέβαια έχει κίνηση, οι ελληνικοί αγώνες. Θέλουν να τους βάλουν και στο Στοίχημα. Κάποια στιγμή θα γίνει, δεδομένου ότι έχει μπει το τουρκικό πρωτάθλημα.

ΠτΘ: Άρα υπάρχει και μεγάλη συμμετοχή και από τη μειονότητα;

Α.Ε.: Βέβαια. Υπάρχει και ο σύλλογος της Γαλατά Σαράι στην Κομοτηνή.

ΠτΘ: Το καλοκαίρι ο κόσμος συνέχισε να παίζει;

Α.Ε.: Σχετικά πήγε καλά. Πέρυσι που είχαμε το Mundial πήγε πολύ καλύτερα, ενώ φέτος είχαμε μόνο σκανδιναβικά πρωταθλήματα.

ΠτΘ: Είναι αρκετά μακριά για να μας ενδιαφέρει;

Α.Ε.: Πληροφόρηση υπάρχει μέσα από site στο internet. Γνωρίζουμε πλέον τις ομάδες στη δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας.

ΠτΘ: Διαβάζουν τα προγνωστικά στις εφημερίδες;

Α.Ε.: Σαφώς. Εφημερίδα παίρνουν όλοι και βέβαια υπάρχουν εφημερίδες και στο μαγαζί.

Ποσά και ηλικίες

ΠτΘ: Τι ποσά παίζονται και σε ποια παιχνίδια παίζουν περισσότερα;

Α.Ε.: Ο μέσος όρος για το Στοίχημα κυμαίνεται από 15 έως 30 ευρώ. Στο Τζόκερ, το Λόττο και τα υπόλοιπα ο μέσος όρος είναι από 3 έως 5 ευρώ. Σ’ αυτά τα παιχνίδια με λιγότερα χρήματα στοχεύουν σε πολλά κέρδη, ενώ στο Στοίχημα ισχύει η αναλογία του κέρδους. Πρέπει να παίξεις πολλά για να κερδίσεις πολλά, οπότε ο τζίρος σ’ αυτό το παιχνίδι είναι μεγαλύτερος.

ΠτΘ: Σε ποιο παιχνίδι έχουν παιχτεί μεγάλα ποσά;

Α.Ε.: Πολύ μεγάλα ποσά έχουν παιχτεί κυρίως στο Στοίχημα, μέχρι και 2 εκατ. δρχ. από ένα παίκτη σ’ ένα παιχνίδι. Όταν παίζονται τα 2 εκατομμύρια σ’ έναν αγώνα η απόδοση κυμαίνεται περίπου στο διπλασιασμό ή τριπλασιασμό των χρημάτων. Ο συγκεκριμένος είχε παίξει Χ σ’ έναν αγώνα τελικού της Μπάγιερν με τη Βαλένθια και το είχε πιάσει και τριπλασίασε τα κέρδη.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ποδόσφαιρο και συμβαίνει και μεγάλες ομάδες να χάσουν από τις μικρές. Απλά είναι πιο αυξημένες οι πιθανότητες.

ΠτΘ: Επιλέγουν να παίξουν ατομικά ή ομαδικά;

Α.Ε.: Στο Στοίχημα δεν υπάρχει λόγος για ομαδικό παιχνίδι. Έστω ότι παίζουν πέντε άτομα και ο καθένας βάζει από 5.000 δρχ. Είτε τα παίξει μόνος του είτε με άλλους τα κέρδη θα είναι τα ίδια, οπότε δεν υπάρχει λόγος ομαδοποίησης. Στο Τζόκερ, το Λόττο και στα άλλα τυχερά παιχνίδια συγκεντρώνονται ορισμένοι παίχτες γιατί τα κέρδη είναι πολλά.

ΠτΘ: Ποιες ηλικίες συγκαταλέγονται στους πελάτες σας;

Α.Ε.: Με το Στοίχημα συμμετέχει και ο νέος κόσμος, ακόμη και μαθητές σχολείου.

ΠτΘ: Εννοείτε δεκαπεντάχρονους;

Α.Ε.: Και δεκαπεντάχρονους, κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Σε όλες τις άλλες χώρες είναι άνω των 18 ετών. Τα παιδιά παίζουν 30 ή 50 λεπτά και κερδίζουν.

ΠτΘ: Ενημερώνονται σχετικά;

Α.Ε.: Παρακολουθούν τα πρωταθλήματα, γνωρίζουν τις ομάδες, διαβάζουν εφημερίδες κι αυτό είναι θετικό.

ΠτΘ: Οι γυναίκες παίζουν;

Α.Ε.: Συμμετέχουν, αλλά ασχολούνται κυρίως με τα τυχερά παιχνίδια και λίγες με το Στοίχημα. Κάποιες είναι φανατικές. Έρχονται, πίνουν τον καφέ τους, διαβάζουν εφημερίδα κι επιλέγουν τους αγώνες. Συνήθως δεν κυνηγούν τα μεγάλα κέρδη, αλλά να πετύχουν και να ξαναπαίξουν.

Τα κέρδη

ΠτΘ: Ποιο είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί από το πρακτορείο σας;

Α.Ε.: Αρχικά το είχε ο πατέρας μου και στη συνέχεια το ανέλαβα εγώ. Στον πατέρα μου είχε πέσει εξάρι στο Λόττο με κέρδος 80 εκατ. δρχ. Στα τρία χρόνια που άνοιξα το μεγαλύτερο ποσό ήταν γύρω στα 8 εκατ. δρχ. από προπό. Το είχε κερδίσει ο πατέρας μου που έπαιξε συνεταιρικά με κάποιον άλλο. Στο Στοίχημα, τα πέντε κι έξι εκατομμύρια δραχμές είναι συχνό φαινόμενο. Υπάρχουν παίκτες που έχουν κερδίσει και περισσότερα σε πολλά δελτία, όχι σε ένα.

ΠτΘ: Είναι βασικό να έχει σταθερότητα ένα πρακτορείο στους παίκτες;

Α.Ε.: Σαφώς είναι καλό ένα πρακτορείο να έχει στάνταρ πελατεία. Από εκεί και πέρα οι επιπλέον πελάτες είναι κέρδος. Τα πρακτορεία λειτουργούν και ως καφενεία, γι’ αυτό και προσφέρουν καφέ στους πελάτες τους. Η υφή του παιχνιδιού είναι τέτοια που αφιερώνουν χρόνο. Το Σαββατοκύριακο έχει 100 παιχνίδια, τα παρακολουθεί ο πελάτης στο internet, τα βλέπει στην τηλεόραση, την εναλλαγή στο σκορ. Στο παρελθόν ερχόταν, έπαιζαν κι έφευγαν. Τώρα μένουν. Ιδίως αυτοί που έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, τον έχουν αφιερώσει στο Στοίχημα.

ΠτΘ: Μέχρι ποια ώρα μένει ανοιχτό το πρακτορείο;

Α.Ε.: Μέχρι να τελειώσουν οι αγώνες, μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Τα Σαββατοκύριακα είμαστε ανοιχτά, αργίες δεν υπάρχουν…

ΠτΘ: Τι θα συμβουλεύατε σε κάποιον που είναι αρχάριος στα παιχνίδια;

Α.Ε.: Αυτοί που θα παίξουν Στοίχημα να παίξουν όσο το δυνατόν λιγότερους αγώνες. Αν το κουπόνι τούς προσφέρει τρεις αγώνες να παίξουν τρεις και να μην κυνηγούν τα μεγάλα κέρδη. Να κάνουν κάποια χρήματα και στη συνέχεια ν’ ανοιχτούν.

Όταν άρχισε το Στοίχημα παιζόταν 7 αγώνες ανά δελτίο, αλλά τώρα τους μειώνουν γιατί είναι δύσκολο να τους πιάσουν.

ΠτΘ: Δίνετε κάποια προγνωστικά;

Α.Ε.: Όλοι οι πράκτορες ενημερώνονται για τους αγώνες μέσα από συνδρομητικά site και οι πελάτες που δεν έχουν χρόνο ρωτούν τι να παίξουν.

ΠτΘ: κ. Εξακοΐδη, σας ευχαριστώ πολύ.

Α.Ε.: Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.