«Θεριζουν» οι φολες στις εργατικες του Κικιδιου

Δύο σκυλιά θανατώθηκαν στην περιοχή, που έχει δει απανωτά κρούσματα ρίψης φόλας το τελευταίο διάστημα

Προβληματισμός επικρατεί σε κατοίκους των εργατικών του Κικιδίου, όπου πολλά σκυλιά τα οποία ζούσαν εκεί, παρόλο αδέσποτα, για αρκετά χρόνια, και τα οποία τα πρόσεχε η γειτονιά, έχουν εξαφανιστεί ή και θανατωθεί με φόλες.
 
Τελευταίο κρούσμα είχαμε την Πέμπτη 31 Μαρτίου όταν άγνωστοι έριξαν φόλες με αποτέλεσμα να πεθάνουν δύο τουλάχιστον σκυλιά ενώ ακόμα ένα διασώθηκε μετά από παρέμβαση της φιλοζωικής.
 
Συνολικά οι κάτοικοι υπολογίζουν ότι έχουν χαθεί περίπου έξι σκυλιά, κυρίως από φόλες, τα οποία όμως βρίσκονταν εκεί χρόνια χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ πολλοί από τους κατοίκους τα πρόσεχαν και τα φρόντιζαν.
 
Το πρόβλημα και οι φόλες φαίνεται να ξεκίνησε μόλις πρόσφατα, με τις υποψίες, οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποδειχθούν, να πηγαίνουν προς συγκεκριμένες πρόσφατες αφίξεις στα πέριξ του οικισμού.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για αρκετά φιλόζωη γειτονιά, όπου πριν από μερικά χρόνια, όταν ένα αυτοκίνητο είχε αφήσει παράλυτη μια σκυλίτσα της περιοχής, ακόμη και τα παιδιά της γειτονιάς, έκαναν εκκλήσεις και έρανο για να γίνει χειρουργείο και να περπατήσει ξανά το σκυλάκι.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον αγανακτισμένοι με το θέμα, σημειώνοντας μάλιστα πως, ακόμα και αν αυτός που προχωρά στη θανάτωση των ζώων πετύχει στο άρρωστο σχέδιό του και τα εξαφανίσει από την περιοχή, αργά ή γρήγορα άλλα θα έρθουν να τα αντικαταστήσουν, και θα πρέπει να ξαναρχίσει να ρίχνει φόλες στα ανύποπτα ζωντανά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.