Θεοδωρος Γκαντης «Ο συνδυασμος μας ερχεται για να αλλαξει τα πραγματα στο Δημο»

Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της «Σύμπραξης Προοπτικής» αναλύει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αλλάξει «στρατόπεδο» - Ρίχνει τα βέλη στην απερχόμενη διοίκηση για το γεγονός πως τον «παραγκώνισαν»

Ο κ. Θεόδωρος Γκαντής αποτελεί ίσως το πρόσωπο των φετινών εκλογών για το Δήμο Κομοτηνής σε επίπεδο Δημοτικών Συμβούλων, καθώς προέρχεται από το χώρο της «Κοινωνίας Πολιτών» αλλά έχοντας τεθεί ανεξάρτητος εδώ και 8 μήνες αποδέχθηκε την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» κ. Γραβάνη και ετοιμάζεται για μία ακόμα εκλογική διαδικασία.
 
Με σύμμαχο την εμπειρία  από τα 13 και πλέον χρόνια ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, ο κ. Γκαντής μίλησε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» για τους λόγους που δέχθηκε να συμπράξει με τον Αντώνη Γραβάνη αλλά και για το όραμα του σχετικά με το Δήμο Κομοτηνής, το οποίο ο ίδιος το χαρακτηρίζει υλοποιήσιμο.
 
Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν… 

«Η σιωπή του κόσμου θα βγάλει ένα αποτέλεσμα θετικό προς τον δικό μας συνδυασμό» 

ΠτΘ:  Τι διαφορές είδατε σε σχέση με τις προεκλογικές διαδικασίες των προηγούμενων χρόνων;
Θ.Γ.: 
Αυτήν την φορά θεωρώ πως γενικότερα σε κεντρικό πολιτικό πεδίο αλλά και σε τοπικό επίπεδο συντελούνται διάφορες αλλαγές, οι οποίες κάνουν τον κόσμο να σιωπά. Ο κόσμος συμμετέχει ενεργά αλλά παράλληλα σιωπά. Αυτή η σιωπή του κόσμου, θεωρώ, θα βγάλει ένα αποτέλεσμα θετικό προς τον δικό μας συνδυασμό, την «Σύμπραξη Προοπτικής» που ετοιμάζεται να διοικήσει το Δήμο Κομοτηνής την ίδια στιγμή που ο αντίπαλος συνδυασμός έχει τάση ολοκλήρωσης. 

«Το δύσκολο για μένα ήταν να συνομιλήσω με τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε αλλά δεν είδε ανταπόκριση χωρίς να υπάρχει δική μου ευθύνη» 

ΠτΘ: Είστε από τα πρόσωπα της εκλογικής αναμέτρησης εξαιτίας της «μεταγραφής» σας από την «Κοινωνία Πολιτών» στη «Σύμπραξη Προοπτικής». Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση και τι μηνύματα λαμβάνετε από τον κόσμο;
Θ.Γ.: 
Είναι πολύ δύσκολο για μένα σε αυτήν την εκλογική διαδικασία να αλλάξω «στρατόπεδο». Όλο αυτό το διάστημα για μένα δεν ήταν δύσκολο να μιλήσω με τον προηγούμενο δήμαρχο ή την ομάδα. Το δύσκολο για μένα ήταν να συνομιλήσω με τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε αλλά δεν είδε ανταπόκριση, χωρίς να φταίω. Ήμουν ένας ενδιάμεσος κρίκος ενός παζλ, που ενώ θα έπρεπε να έχω πρωτεύοντα ρόλο δεν είχα. Έτσι δεν μπορούσα να συγκολλήσω τον κόσμο που με ψήφισε, και ήταν μάλιστα αρκετός, με τη δημοτική αρχή. Βέβαια η πολιτική είναι ένας δυναμικός οργανισμός, με αναπλήρωσαν οι συνάδελφοι και εγώ, έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία μου, συντάχθηκα με τη «Σύμπραξη Προοπτικής» με τον κόσμο να δηλώνει τη συμπάθεια στο πρόσωπο μου. Επιπλέον κάποιοι άλλοι που ήταν στο παρελθόν σε διαφορετικά στρατόπεδα, πλέον συμπράττουν μαζί μας και παρατηρώ μία συμπεριφορά του κόσμου έτοιμη να δεχθεί μία αλλαγή γενικότερη στο Δήμο Κομοτηνής. Συνεπώς είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος με αυτήν την μεταπήδηση. Σίγουρα θα υπάρχουν απώλειες προς το πρόσωπο μου και είναι απόλυτα λογικό, καθώς είμαι από τη Μέση και βάζω υποψηφιότητα στη Δημοτική Ενότητα της Αιγείρου και η Μέση έχει δώσει στους συνδυασμούς 5 υποψηφίους Συμβούλους, οπότε προσπαθούμε όλοι  για το καλύτερο. 

«Αποδείχθηκε πως για την λήψη αποφάσεων δεν μετρούν οι ψήφοι του κόσμου αλλά οι γνωριμίες, οι εμπάθειες, οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες» 

ΠτΘ: Στις τελευταίες εκλογές ήσασταν πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου…
Θ.Γ.:
Μου δίνετε την αφορμή να θυμηθώ πως μετά τις εκλογές κάποιοι ήθελαν να υποτιμήσουν με περισσή ευκολία το γεγονός πως είχα πολλές ψήφους και ήταν πιο εύκολο και λοιπές δικαιολογίες. Δεν μετρούν οι ψήφοι αλλά οι γνωριμίες, οι εμπάθειες, οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες για αυτούς που βλέπουν την πολιτική με έναν λάθος τρόπο. Εγώ είμαι ένας Δημοτικός Σύμβουλος έχοντας το έρεισμα στον κόσμο και δεν συμμετείχα σε ούτε μία συνεδρίαση Δημοτικών Συμβούλων προκειμένου να κάνουμε ένα πρόγραμμα για την περιοχή μας. Θεωρώ ότι είναι πολλά τα πράγματα που μπορούν να γίνουν και για αυτό μετά από εμμονή του Αντώνη Γραβάνη να συμμετάσχω στις εκλογές με την ομάδα του αποδέχθηκα. Πιστεύω πως υπάρχουν περιθώρια να γίνουν πολλά απλά και σημαντικά πράγματα ώστε να διοικηθεί καλύτερα αυτός ο Δήμος!
 
ΠτΘ: Ποιο είναι το πρόγραμμα το δικό σας και της «Σύμπραξης Προοπτικής» για την επόμενη ημέρα του Δήμου και ποιες προτεραιότητες θα θέσετε εσείς στο τραπέζι;
Θ.Γ.: 
Στις προηγούμενες εκλογές είχα εκλεγεί και δεν συμμετείχα σε καμία συνάντηση που θα έπρεπε να με φωνάξουν. Σήμερα η «Σύμπραξη Προοπτικής» είναι ένας συνδυασμός που έρχεται για να αλλάξει τα πράγματα στο Δήμο. Είναι νομίζω πολύ πρώιμο να βάζουμε προτεραιότητες. Εμείς δημιουργούμε μία γενικότερη εικόνα αλλαγής των πραγμάτων. Η αλαζονεία είναι το πρώτο πρόβλημα στη διοίκηση του Δήμου. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τις τακτικές παλιότερων χρόνων.  Είμαι 13 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και πάντα είχα προτάσεις αλλά είχα μόνο δύο χρονιές συμμετοχής σε πραγματική διοίκηση του Δήμου από θέσεις που μπορούσα να πάρω πρωτοβουλίες και εκεί να μπορέσω να δείξω αν αξίζω ή όχι. Αυτό που διεκδικεί ο οποιοσδήποτε που βάζει στις εκλογές είναι η ενεργή συμμετοχή. Πιστεύω πως ο καθένας με τον τρόπο του είναι μέρος της καθημερινότητας αυτής της πόλης και θέλει να κάνει κάτι παραπάνω ή νομίζει πως μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από τους απλούς πολίτες της πόλης.
 
ΠτΘ: Ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που επιζητά άμεσης λύσης;
Θ.Γ.:
Νομίζω πως κάθε περίοδος έχει και άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα τα προηγούμενα χρόνια το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν ήταν τόσο έντονο. Δεν φταίει η Δημοτική αρχή για αυτό αλλά εμείς οι ίδιοι, που χαρίζουμε ένα ζώο συντροφιάς, το φροντίζουμε για το διάστημα που μας κάνει σαν ένα «καινούργιο πουκάμισο» και μετά όταν το βαρεθούμε και καταλαβαίνουμε το μέγεθος της ευθύνης, το πετάμε στο δρόμο. Πτυχία έχουν οι περισσότεροι, παιδεία όμως έχουν λίγοι και για αυτό ο Δήμος σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους ανθρώπους που έχει στο δυναμικό πρέπει να βοηθήσει και τους ανθρώπους να ενημερωθούν καλύτερα, όσον αφορά στα προβλήματα παιδείας έτσι ώστε να γίνουν όλοι αρωγοί ως προς τη λύση των προβλημάτων. Από τη στιγμή που υπάρχουν νόμοι, πρέπει όλοι να εξελιχθούμε και να έχουμε μία καλύτερη συμπεριφορά. Οι άνθρωποι υπάρχουν, τα συστήματα υπάρχουν οπότε μπορούμε και πρέπει να εξελιχθούμε. 

«Πρέπει να αλλάξουν καταστάσεις, πρόσωπα και να δοθεί μία νέα εικόνα για τους πολίτες και την πόλη» 

ΠτΘ: Μετά από 13 χρόνια παρουσίας ποιο θεωρείτε πως θα είναι το διακύβευμα την προσεχή Κυριακή;
Θ.Γ.:
 Πρέπει να έχουμε ένα όραμα, έστω και μικρό. Το εξέφρασα αυτό σε λίγους. Είναι σκοπός μου να συμβάλω στην ανάπτυξη του τόπου  και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της περιοχής. Ένα βήμα είναι κέρδος. Γίνονται εκλογές, λέμε πολλά και δεν γίνεται σχεδόν τίποτα. Πήγα πριν λίγες ημέρες στο Φανάρι και απογοητεύτηκα. Όταν είχαμε αναλάβει τα ηνία στο Δήμο, είχα πει πως θα αλλάξουμε την εικόνα της περιοχής αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Υπάρχουν τρόποι και ίσως πρέπει να αλλάξουν άνθρωποι και καθεστώτα γιατί τα τελευταία 9 χρόνια έχουν γίνει κάποια έργα, αλλά θα θέσω και ένα ερώτημα: Τι από όλα αυτά που έγινε δεν θα μπορούσε να γίνει από άλλη παράταξη; Μπορούμε να κάνουμε πράγματα και κυρίως πρέπει να αλλάξουν καταστάσεις, πρόσωπα και να δοθεί μία νέα εικόνα για τους πολίτες και την πόλη. Εγώ βλέπω στην ομάδα μας το νεαρό της ηλικίας, το φρέσκο, τη θέληση για να κάνουμε πράγματα και γενικότερα μία διάθεση που θα εκτιμηθεί από τους πολίτες έτσι ώστε η «Σύμπραξη Προοπτικής» να είναι ο κορμός της επόμενης διοίκησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.