Θεμελιωθηκε το νεο Γυμνασιο και Λυκειο Σαμοθρακης

Η θεμελίωση του νέου Γυμνασίου και Λυκείου Σαμοθράκης έγινε χθες από τον Νομάρχη Έβρου Νικόλαο Ζαμπουνίδη στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σαμοθράκης Ιωάννης Πετρούδας, οι αντινομάρχες Αγροτικού Τομέα Μιχάλης Κογιομτζής και Ανάπτυξης και Υποδομών Ελένη Τσιαούση-Μπουλιέρη, ο αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Ιωάννης Δέλκος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτριος Μπόγλου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Σαμοθράκης Παναγιώτης Ατζανός, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ο κ. Ζαμπουνίδης
στην ομιλία του χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το έργο για το νησί. «Θεμελιώνουμε σήμερα ένα σπουδαίο έργο, που αποτελούσε από τις μεγάλες προτεραιότητες μας. Μια προσπάθεια τριών χρονών από όλους τους φορείς είχε αίσιο αποτέλεσμα, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην ανάδειξη ανάδοχου του έργου. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο μεγάλο αίτημα του νησιού, συνεχίστηκε με την ανταπόκριση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο αίτημά μας για χρηματοδότηση του έργου και ολοκληρώθηκε από τη δική μας πλευρά με τη σημαντική προσπάθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών να «ωριμάσει» το έργο, να εκπονήσουν τη μελέτη και να το δημοπρατήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης κ. Νίκος Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε: «Το έργο έχει προοπτική τριαντακονταετίας για το νησί και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η Σαμοθράκη θα έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη, θα ζωντανέψει περισσότερο και το σχολείο αυτό να γεμίσει με παιδιά».

Ο δήμαρχος κ. Πετρούδας
χαρακτήρισε το έργο ως ένα από σημαντικότερα της Σαμοθράκης, που αφορά το μέλλον των νέων, το μέλλον του ίδιου νησιού.

Επίσης ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ Μπόγλου τόνισε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το σχολείο να εξοπλισθεί με σύγχρονα εποπτικά μέσα

Το κτίριο του σχολείου αναγείρεται σε οικόπεδο 15.198 τ.μ., θα είναι διώροφο και θα περιλαμβάνει 18 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, 2 εργαστήρια, 1 βιβλιοθήκη, γραφεία καθηγητών, βοηθητικούς χώρους και γήπεδο μπάσκετ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.700.000 ευρώ, η προθεσμία παράδοσής του είναι τον Φεβρουάριο του 2009, όμως, όπως τονίσθηκε από όλους, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο για χρήση την μεθεπόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2008

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν από τον κ. Ιωάννη Πετρούδα θέματα που απασχολούν το νησί.

Ο Νομάρχης κ. Ζαμπουνίδης αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στη Σαμοθράκη από πλευράς Νομαρχίας, όπως οι παρεμβάσεις και συντηρήσεις που γίνονται στο επαρχιακό οδικό που πληγή από τις βροχές του περασμένου Οκτωβρίου. Ακόμα αναφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λάκκωμα, για το οποίο είπε ότι είναι ώριμο έργο, έχει γίνει η μελέτη, έχει συνταχθεί το τεχνικό δελτίο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας και ότι θα γίνει προσπάθεια για ένταξή του στο Δ ΚΠΣ.

Ο κ. Ζαμπουνίδης είπε επίσης ότι στο πρόγραμμα που καταρτίζει η Νομαρχία για το νομό, θα υπάρξει Ειδικό Πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Σαμοθράκης.

Τέλος το μεγάλο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που αντιμετωπίζει το νησί θα εξετασθεί σε ξεχωριστή συνάντηση του Νομάρχη με τον Δήμαρχο, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στη Νομαρχία

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.