Θεια Λειτουργια και μνημοσυνο για τα θυματα του Θρακικου Ελληνισμου

Στο μνημείο του αύλειου χώρου της Αγίας Βαρβάρας

Στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής, όπου έχει αναγερθεί από πέρυσι μνημείο των θυμάτων των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού από τους Βούλγαρους και τους Νεότουρκους κατά τον 20ο αιώνα θα τελεστεί μνημόσυνο την προσεχή Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα την Κυριακή Ε΄  των Νηστειών, 14 Απριλίου 2019, θα τελεσθεί τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής κατά την οποίαν θα μετάσχουν οι προσκληθέντες Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Γρεβενών κ. Δαυΐδ, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, και ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων, μετά δε από αυτή θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνος δέηση μπροστά από το μνημείο.
 
«Επειδή θεωρούμε ότι χρέος μας είναι αφ’ ενός μεν η μνήμη αφ’ ετέρου δε η απόδοση τιμής, προσκαλούμε όλους όπως μετέχουν των ανωτέρω εκδηλώσεων, καθώς υπόθεση όλων, ιδιαιτέρως των νέων, είναι η μίμηση του θάρρους και της αυταπαρνήσεως των πεσόντων και η ελπίδα με την πίστη στον αληθινό Θεό» αναφέρει η Μητρόπολη στην ανακοίνωσή της γνωστοποιώντας τα παραπάνω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.