Θεατρικη παιδεια στους παιδικους σταθμους του Δημου Κομοτηνης

Συνεχίζεται η συνεργασία ΚΕΜΕΑ και ΔΗΠΕΘΕ προς όφελος των μικρών μαθητών των παιδικών σταθμών

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Γιατί μαμά έχω μεγάλα αυτιά;» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά και των 12 παιδικών σταθμών του δήμου Κομοτηνής, μέσα από την οποία οι συντελεστές της ελπίζουν πως θα πάρουν μηνύματα για την ιδιαιτερότητα, την έννοια της αυτογνωσίας και της αποδοχής του εαυτού τους.
 
Η παράσταση, που θα παρουσιαστεί από τις 9 μέχρι τις 26 Μαΐου, αποτελεί μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και ήδη παρουσιάστηκε με επιτυχία στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ η συνεργασία αυτή ΚΕΜΕΑ και ΔΗΠΕΘΕ αποτελεί μια ακόμη κίνηση συνεργασίας προς όφελος των μικρών παιδιών του Δήμου.
 
Αυτό τόνισαν, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν για το θέμα, ο Πρόεδρος του «Κέντρο  Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» κ. Γιάννης Γκαράνης και η Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου. 

Σοφία Μενεσελίδου «Η παράσταση προσπαθεί να δώσει στα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της διαφορετικότητας»  

Όπως ανέφερε η κ. Μενεσελίδου, δύο ξεχωριστά κομμάτια του Δήμου Κομοτηνής, με ξεχωριστό αντικείμενο, συνεργάζονται για να προσφέρουν στους μικρούς συνδημότες μας μια διαφορετική και πολύ σημαντική δράση.
 
Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ συνεχάρη τόσο τον κ. Γκαράνη όσο και τη Διευθυντικά του ΚΕΜΕΑ, κ. Μαρία Μερέτη, που είναι και μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, για τη διάθεση και την ικανότητά τους να συνειδητοποιήσουν το σημαντικό μιας θεατρικής παρέμβασης στις μικρές ηλικίες.
 
Η ιδέα, τόνισε η κ. Μενεσελίδου, γεννήθηκε από την απόλυτη αποδοχή που έτυχε η παράσταση -το κείμενο, η σκηνοθεσία και η μουσική της οποίας είναι της κ. Χρύσας Ιωαννίδου- από τους μικρούς νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου το παρουσιάστηκε με πρωταγωνίστριες τη Χρύσα Ιωαννίδου, τη Ρίτα Μοσχίδου και την Ασπασία Πιτιλάκη.
 
«Είναι μια παράσταση που μιλά για την διαφορετικότητα, και προσπαθεί μέσα από το μύθο, και τις εξαιρετικές μάσκες που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Καραγκιουλμέζης, να δώσει στα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της διαφορετικότητας  της εμπέδωσής της και της ομορφιάς της» σημείωσε, επισημαίνοντας πως οι παραστάσεις θα δίνονται μέσα στους παιδικούς σταθμούς, ώστε τα παιδιά να εξοικειώνονται με την τέχνη του θεάτρου και τα μεγάλα διδάγματα που αυτό θα καταθέσει. 

Γιάννης Γκαράνης «Να μάθουν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς λίγο από τον πολιτισμό και λίγο από το θέατρο» 

Η συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ  ξεκίνησε από το περυσινό πανηγυράκι των παιδικών σταθμών πέρυσι το καλοκαίρι, σημείωσε ο κ. Γκαράνης, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες συνεργασίες στα νομικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις του Δήμου. «Είναι μια σημαντική εξέλιξη να μάθουν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς λίγο από τον πολιτισμό και λίγο από το θέατρο, και έτσι θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε κομμάτι κομμάτι αυτό που δικαιούνται στην πόλη μας» υπογράμμισε, τονίζοντας πως θα συνεχίσουν αυτές τις δράσεις με τον ίδιο ρυθμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.