Θανος Μαρουλης, πασαδορος Α.Ε. Κομοτηνης «Στο τελος θα χαμογελασουμε εμεις»

«Η Κομοτηνή έχει αθλητική παιδεία και ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο»

Ο Θάνος Μαρούλης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής στο φετινό All Star Game που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο το Σάββατο 16 Μαρτίου. Ο έμπειρος πασαδόρος της ομάδας της Κομοτηνής, που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μίλησε στην εκπομπή «Block Out» του «Ράδιο Παρατηρητής» για την εμπειρία του, για τα μηνύματα που οφείλει να περάσει ο αθλητισμός αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλει η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής για να παραμείνει στην κατηγορία.
 
Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν… 

«Μέσα από το All Star Game πετύχαμε την ουσία του αθλητισμού» 

ΠτΘ: Εκπροσώπησες την Κομοτηνή σε μία μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού. Μίλησε μας για το πώς έζησες αυτήν την εμπειρία και τι συναισθήματα ζήσατε όλοι οι συμμετέχοντες;
Θ.Μ.: Πραγματικά ήταν μία πολύ όμορφη διοργάνωση. Καταρχάς μόνο που μετά από τόσα χρόνια έγινε πραγματικότητα ένα All Star Game σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς είναι επιτυχία. Ένα παραπάνω που καταφέραμε να περάσουμε το θέαμα, το αγωνιστικό αλλά κυρίως σαν Show. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικό. Για μένα ήταν μεγάλη τιμή που ψηφίστηκα από τον κόσμο και μου δόθηκε η ευκαιρία να παρευρεθώ στο All Star Game. Ήταν μία ευχάριστη εμπειρία, ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις. Ο κόσμος της Σύρου αγκαλιάζει το βόλεϊ, είναι κοινό του βόλεϊ και στηρίζει πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες. Γενικά ήταν πολύ όμορφα και βλέπαμε χαμόγελα παντού και στην ουσία πετύχαμε την ουσία του αθλητισμού. Μακάρι να γίνει θεσμός και να γίνεται όλο και καλύτερος. 

«Ο αθλητισμός είναι παιδεία και μέσα από το βόλεϊ θέλουμε να βάλουμε λιθαράκι προς αυτήν την κατεύθυνση» 

ΠτΘ: Δυστυχώς όμως βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο στη χώρα μας πως έχει χαθεί η ουσία του αθλητισμού. Βία, τραμπουκισμοί, υπεύθυνοι-ανεύθυνοι συνθέτουν ένα σκηνικό που πάνε τον αθλητισμό πολλά χρόνια πίσω. Στο βόλεϊ όμως η κατάσταση είναι διαφορετική;
Θ.Μ.: O Αθλητισμός είναι παιδεία από τα αρχαία χρόνια. Είναι οξύμωρο που το αναφέρουμε όμως αυτές τις ημέρες, έχοντας παρακολουθήσει τι συνέβη σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, κάθε φορά που γίνονται τέτοια έκτροπα λέμε πως πρέπει να βρεθεί λύση, αλλά δεν ξέρω αν ο Έλληνας αλλάζει.  Είναι πραγματικά λυπηρό. Στο βόλεϊ δεν υπάρχουν ευτυχώς συχνά τέτοια περιστατικά. Σε αυτό συντελεί βέβαια πως εμείς σαν αθλητές είμαστε πιο κοντά μεταξύ μας και πως είναι πιο καθαρό και υγειές άθλημα. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν ελάχιστα γεγονότα, τα οποία αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Το ελληνικό βόλεϊ είναι πολύ τίμιο άθλημα, που απαρτίζεται από καλά παιδιά και αυτό μου δίνει αισιοδοξία πως δεν θα έχουμε άσχημα συμβάντα στο μέλλον. Δεν είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για το πόσο μπορεί να αλλάξει η κατάσταση γενικά στον ελληνικό αθλητισμό. Σε αυτή τη μαυρίλα όμως του Σαββατοκύριακου, το All Star Game ήταν μια ευχάριστη πινελιά και μία νότα αισιοδοξίας. Δείξαμε ίσως ότι το βόλεϊ είναι πιο υγειές κομμάτι. 

«Ως αθλητές και ως ομάδα δεν μπορούμε να δεχθούμε βαθιά μέσα μας ότι στο τέλος δεν θα δικαιωθούμε και δεν θα χαμογελάσουμε» 

ΠτΘ: Συνεχίζουμε όμως με τα «του οίκου μας». Πώς κυλάει η προετοιμασία της ομάδας για την ψυχοφθόρα διαδικασία των Play Out;
Θ.Μ.:  Εδώ και καιρό προετοιμαζόμαστε για τα Play Out, καθώς έχουμε καταλάβει καιρό ότι δύσκολα θα μπαίναμε στην 8άδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πηγαίναμε στα παιχνίδια αδιάφοροι. Ήμασταν και είμαστε στην τελευταία φάση μίας προετοιμασίας για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στα Play Out. Κάνουμε δοκιμές, δουλεύουμε στις προπονήσεις αλλά θέλουμε ακόμα πολύ δουλειά. Έχουμε δυσκολίες εντός και εκτός γηπέδου. Τώρα προέκυψε το θέμα με τον Νίκο Χριστόφα, στον οποίο εύχομαι περαστικά. Εκεί που κάνουμε ένα βήμα εμπρός, ξαφνικά κάτι συμβαίνει και πάμε πίσω πάλι. Η απουσία του Χριστόφα είναι μεγάλη, καθώς μιλάμε για έναν παίχτη κλειδί. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουμε όμως. Ως αθλητές και ως ομάδα δεν μπορούμε να δεχθούμε βαθιά μέσα μας ότι στο τέλος δεν θα χαμογελάσουμε. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας, αν κοιτάξουμε την εικόνα αλλά εμείς βαθιά μέσα μας το πιστεύουμε πως θα χαμογελάσουμε. Και αν ο κόσμος μας στηρίξει όπως έχει κάνει πολύ μέχρι στιγμής τότε όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω. Έτσι ώστε ό,τι και να γίνει να είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας.
 
ΠτΘ: Σαν πολύ ποιοτικός πασαδόρος, έδωσες πολύ καλή πάσα για τον κόσμο. Πώς βλέπεις την παρουσία του κόσμου και τη στήριξη στη φετινή προσπάθεια;
Θ.Μ.: Μπορεί να είμαι λίγο καιρό στην ομάδα αλλά σε όλα τα εντός βλέπω γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, γεμίζει το γήπεδο, βλέπω κόσμο από όλες τις ηλικίες να έρχεται στο γήπεδο. Δεν έχουμε οργανωμένους οπαδούς αλλά σίγουρα η εικόνα του γεμάτου γηπέδου είναι μία εικόνα που μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία. Ο κόσμος της Κομοτηνής αγαπάει την ομάδα, το δείχνει και θα μπορούσε να μας γυρίσει την πλάτη λόγω των συνεχόμενων ηττών αλλά είναι εκεί και μας βοηθά. Αυτό το εκτιμάμε και μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμα παραπάνω. Και εμείς δεν θέλουμε να έχουμε έναν υποβιβασμό στην πλάτη μας και κανείς δεν θέλει να φανεί πως η ομάδα ήταν ένα πυροτέχνημα, πέρασε την εμπειρία της και ξαναγυρνάει στα παλιά. Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες και κάθε ελπίδα και μαζί με τον κόσμο θα πανηγυρίσουμε. 

«Για την παραμονή θα παίξει ρόλο η ψυχολογία, το μομέντουμ και το επίπεδο ετοιμότητας κάθε ομάδας» 

ΠτΘ: Με δεδομένο πως η παραμονή εξελίχθηκε σε Θρακιώτικη υπόθεση, πού πιστεύεις πως θα κριθεί η παραμονή;
Θ.Μ.: Η υπόθεση παραμονής θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Εθνικός έχει εμπειρία σαν ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Για παράδειγμα ο προπονητής της ομάδας Σάκης Μουστακίδης έχει αφήσει το στίγμα του τόσα χρόνια στην ομάδα και ξέρει καλά πώς να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Οι διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες. Σίγουρα θα παίξει ρόλο η ψυχολογία, το μομέντουμ και το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας εκείνη την περίοδο. Ό,τι έχει γίνει μέσα στη χρονιά δεν έχει σημασία. Επειδή η παραμονή κρίνεται στις 3 νίκες, ο παράγοντας έδρα δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Εύκολα σπάνε οι έδρες, οι διαφορές είναι μικρές. Όλα μπορούν να συμβούν. Αυτό που μπορώ να προβλέψω είναι πως θα δούμε μία σειρά με αρκετούς αγώνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.