Θα συζητηθει η προταση της εταιρειας που αφορα στα αιτηματα των εργαζομενων

Νικόλαος Κλεισάρης, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων: «Το μη χείρον βέλτιστον»

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου επρόκειτο να εκδικαστεί η αγωγή ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία DIAXON εις βάρος των 95 εργαζομένων της στο εργοστάσιό της στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής για κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της απεργίας που θα πραγματοποιήσουν. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η διοίκηση της Εταιρείας ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης εφόσον η εταιρεία κατέθεσε πρόταση για εκτόνωση του προβλήματος.

Όπως δήλωσε στον ΠτΘ ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη DIAXON κ. Κλεισάρης «ζητήθηκε από κοινού αναβολή γιατί η εταιρεία κατέθεσε πρόταση, η οποία φαίνεται πως μετά τις κινητοποιήσεις μας κάπως ευαισθητοποιήθηκε, και έτσι οδηγηθήκαμε στο τραπέζι του διαλόγου εργαζόμενοι και διοίκηση». Η πρόταση της εταιρείας θα συζητηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της Εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό από την αρχή του χρόνου οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής έχουν κατέλθει σε απεργίες ζητώντας οικονομική και θεσμική σύγκλιση με τους εργαζόμενους στις άλλες εταιρείες των ΕΛΠΕ.

Κρίνοντας την πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία ο κ. Κλεισάρης τονίζει ότι «δεν είναι αυτό που ζητάμε, δηλαδή τη σύγκλιση θεσμική και οικονομική με τους εργαζόμενους του ομίλου των ΕΛΠΕ. Είναι όμως μία πρόταση που θα τη χαρακτήριζα χρυσή τομή. Δείχνει μια προοπτική σύγκλισης στο μέλλον και μας ικανοποιεί εν μέρει. Αποφασίσαμε ως διοικητικό συμβούλιο να τη φέρουμε στη Γενική Συνέλευση γιατί παρόλες τις κινητοποιήσεις μας η Εταιρεία δεν φαίνεται διατεθειμένη να πραγματοποιήσει τη σύγκλιση. Απεργήσαμε από την αρχή του έτους οκτώ ημέρες γι’ αυτό και χαρακτηρίζω τη συγκεκριμένη πρόταση χρυσή τομή. Επισημαίνω ότι δεν είναι αυτό που ζητάμε και μπορεί να μου πείτε ότι αυτό είναι πισωγύρισμα. Δεν σημαίνει όμως ότι εμείς θα σταματήσουμε να διεκδικούμε. Θα επανέλθουμε με τα ίδια αιτήματα, για οικονομική και θεσμική σύγκλιση με τους άλλους εργαζομένους του ομίλου».

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους εργαζόμενους επισημαίνει ο κ. Κλεισάρης. «Πέραν τούτου υπάρχει μία υπογεγραμμένη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από τη ΓΣΕΕ με την οποία οι αυξήσεις που δίνονται είναι πολύ χαμηλές, ο κλάδος της Εταιρείας Πετρελαιοειδών και Χημικής Βιομηχανίας δεν υπέγραψε ακόμη σύμβαση, πάντως το μέτρο είναι πολύ χαμηλότερο αυτού που ζητάμε εμείς. Όμως το μη χείρον βέλτιστον. Οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι αλλά βέβαια αυτό που θέλουμε εμείς δεν το ξεχνάμε με τίποτα. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής».

Σήμερα το μεσημέρι στις 2 θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της Diaxon όπου και θα κατατεθεί η πρόταση της εταιρείας και θα συζητηθεί από το σύνολο των εργαζομένων.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.