«Θα πρεπει ν’ αφησουμε στην ακρη τα παραπολιτικα»

Με τον γραμματέα της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Κώστα Παπακοσμά μιλήσαμε στην εκπομπή «Βομβιστές Δυτικών Προαστίων» για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου στον οποίο περιλαμβάνεται η επίσημη ανάθεση των τομέων δράσης στα μέλη της περιφερειακής, αλλά και η επίσκεψη της Άννας Διαμαντοπούλου τον Σεπτέμβρη, η οποία ανάμεσα στα άλλα θα μιλήσει σε θεματική εκδήλωση για την παιδεία.

Ο κ. Παπακοσμάς σημείωσε ότι θα υπάρξει μια σχετική καθυστέρηση στην ανάθεση, η οποία αν και προγραμματιζόταν να γίνει αυτή την εβδομάδα τελικά θα μεταφερθεί για τον Αύγουστο. Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην καταγραφή των προβλημάτων σε επίπεδο περιφέρειας, δίνοντας έμφαση αυτό το διάστημα στην παιδεία και τις υποδομές.

Ο κ. Παπακοσμάς τόνισε αρχικά ότι η πολιτική θα πρέπει να επιστρέψει στο προσκήνιο. «Θα πρέπει ν’ αφήσουμε στην άκρη τα παραπολιτικά και την εσωστρέφεια στο παρελθόν και να μπούμε μπροστά χαράζοντας με δυνατά βήματα το μέλλον. Αν και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού προετοιμαζόμαστε για την καθιερωμένη επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και καταγράφουμε όλα εκείνα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα των πολιτών στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, σε ό,τι αφορά στην παιδεία και τις υποδομές.

Η κ. Διαμαντοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας αναμένεται να έρθει στην περιοχή μας τις αρχές του Σεπτέμβρη, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε έναν ολοκληρωμένο φάκελο με όλα τα ζητήματα της παιδείας και ταυτόχρονα τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών για τις υποδομές και την ανάπτυξη της παιδείας στην ευρύτερη περιοχή.

Στην περιφέρειά μας έχουμε την ιδιαιτερότητα της μειονοτικής εκπαίδευσης και της παρουσίας των μουσουλμάνων, γι’ αυτό σε όλες μας τις κινήσεις θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ταυτόχρονα θα πρέπει να κάνουμε προτάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει και προτείνει θέματα που έχουν να κάνουν με την ευρύτερη ανάπτυξη στην περιοχή».


Αναφορικά με τις προτάσεις του κ. Χατζηοσμάν σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση και το αν θα προηγηθεί μια συνάντηση στελεχών και βουλευτών πριν την άφιξη της κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Παπακοσμάς απάντησε. «Όλα θα γίνουν αφότου ως ΠΑΣΟΚ μιλήσουμε με τα στελέχη σε Ξάνθη και Ροδόπη, όπως και τους βουλευτές μας, τους κ.κ. Τσετίν Μαντατζή και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Επομένως, θα γίνει συζήτηση και προετοιμασία».

Ο κ. Παπακοσμάς
εξήγησε ότι παρόμοια διαδικασία ακολουθήθηκε πριν την επίσκεψη Μαγκριώτη στην περιφέρεια την προηγούμενη εβδομάδα. «Στόχος μας είναι, αν και είναι πολύ δύσκολο, η κ. Διαμαντοπούλου να μείνει στην περιοχή για περισσότερο από μία μέρα. Επιδιώκουμε να ξεφύγουμε από κλισέ του παρελθόντος με μεγάλες συσκέψεις στην έδρα της περιφέρειας και να ασχοληθούμε με τους απομακρυσμένους δήμους καθώς και περιοχές με λιγότερο κόσμο, έτσι ώστε η κ. Διαμαντοπούλου να έχει περισσότερη επαφή με την τοπική κοινωνία».

Ανάθεση τομέων

Στα μέλη της περιφερειακής θα γίνει η κατανομή των τομέων δράσεων που αφορούν στην οργάνωση, όπως και όλων των δράσεων που πρότεινε το Εθνικό Συμβούλιο. Αν και σχεδίαζαν αυτό να συμβεί την ερχόμενη Πέμπτη πληροφορήθηκαν ότι οι γραμματείς και οι αναπληρωτές καλούνται στη Θεσσαλονίκη από τον πολιτικό υπεύθυνο για τα δημόσια έργα Γιάννη Μαγκριώτη για μια συζήτηση σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδος, εκπροσώπων της περιφέρειας Ηπείρου, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. «Σκοπός της συνάντησης είναι η προετοιμασία, αναφορικά με την ανάπτυξη και τα έργα στην Βόρεια Ελλάδα για τα όσα θ’ ακουστούν στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο. Επομένως, αισιοδοξούμε ότι η ανάθεση θα γίνει την Παρασκευή, διαφορετικά τις πρώτες πέντε μέρες του Αυγούστου» εξήγησε ο κ. Παπακοσμάς.

Στην περιφερειακή επιτροπή συμμετέχουν από τη Ροδόπη ο γραμματέας Παύλος Δαμιανίδης και οι Μεμέτ Γιακούμπ και Φώτης Πολίτης, συνολικά 15 άτομα μαζί με τον κ. Παπακοσμά. Τα μέλη της περιφερειακής θ’ αναλάβουν τομείς αντίστοιχους μ’ αυτούς του ΠΑΣΟΚ κεντρικά, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες του τόπου.

Να σημειώσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε βρεθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής την Δευτέρα 3 Μαρτίου στο πλαίσιο της επίσκεψης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για μια «Δημόσια Δωρεάν Παιδεία υψηλής ποιότητας για όλους. Για ένα νέο ανοικτό Δημιουργικό Σχολείο».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.