Θα λειτουργησει το καλοκαιρι (κορωνοιου επιτρεποντος) το κατασκηνωτικο Κεντρο στα Πετρωτα

Να αποτελέσουν ξανά πόλο έλξης οι κατασκηνώσεις για την περιοχή θέλει ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος

Συνεχίζονται, ακόμα και την περίοδο της καραντίνας, οι εργασίες στο κατασκηνωτικό Κέντρο των Πετρωτών, ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί κατασκηνωτές, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, το καλοκαίρι του 2021.

Για σχεδόν μία δεκαετία το Κέντρο είχε εγκαταλειφθεί χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την προστασία του, με αποτέλεσμα τα πολλαπλά φαινόμενα καταστροφών, βανδαλισμού και κλοπών, που οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, θέλουν να λειτουργήσουν το κατασκηνωτικό, ώστε να αποτελέσει ξανά πηγή τουριστικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής.

Οι εργασίες που γίνονται σε αυτό είναι εκτεταμένες, μιας και χρειαζόταν παρεμβάσεις στα υδραυλικά του, στις οικίες, ακόμα και στον περιβάλλοντα χώρο.

«Αυτό το καλοκαίρι θα τις λειτουργήσουμε όπως μπορέσουμε, του χρόνου καλύτερα, για να τις επαναφέρουμε» τόνισε ο κ. Χαριτόπουλος, με τα συνεργεία να δουλεύουν ανεξάρτητα της καραντίνας, αλλά και του καιρού, μιας και όπως τόνισε, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά στα κτίρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν οι κατασκηνώσεις είχαν φιλοξενήσει τόσο παιδιά, όσο και άλλους κατασκηνωτές και συλλόγους, και αναμένεται να πάρουν μια νέα ζωή σε συνδυασμό με την έμφαση που θα δοθεί στην περιοχή με την κατασκευή του νέου Δρόμου Μαρωνείας-Δικέλλων, που θα διευκολύνει την κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.