Θα «κυνηγησουν» τους πειρατες

Η πρόεδρος του συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Ν. Ροδόπης Γεωργία Γεωργοπούλου μίλησε στον ΠτΘ κατά την κοπή της βασιλόπιτας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τις τεράστιες αλλαγές που γίνονται διαρκώς στο επάγγελμα. Τα μέλη του συλλόγου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και απόλαυσαν μια βραδιά με φαγητό και μουσική έξω από επαγγελματικές υποχρεώσεις, έχοντας όμως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους τις διεκδικήσεις του κλάδου τους.

Ο σύλλογος είναι από τους παλαιότερους της πόλης, καθώς ιδρύθηκε το 1924 και φέτος κλείνει 80 χρόνια. Αριθμεί 60 μέλη σε όλη τη Ροδόπη. «Οι κομμωτές είναι πολύ περισσότεροι, αλλά έχουμε τους παράνομους, τους λεγόμενους πειρατές, που κάνουν μεγάλη ζημιά στα μαγαζιά. Εμείς πληρώνουμε ΤΕΒΕ, φόρους, ασφάλεια, ενώ αυτοί βγάζουν μόνο καθαρό κέρδος. Προσπαθούμε να τους κυνηγήσουμε, το Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία μάς υποσχέθηκαν ότι θα είναι δίπλα μας». Να σημειωθεί ότι η κ. Γεωργοπούλου είναι μέλος του ΔΣ και του ΕΒΕΡ.

Η κ. Γεωργοπούλου σημειώνει ότι πέρα από τα επαγγελματικά τους καθήκοντα ως κομμωτές και κομμώτριες οφείλουν να ταξιδεύουν για να παρακολουθούν σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να ενημερώνονται γύρω από τις νέες τάσεις της μόδας. «Πρέπει να είμαστε επίκαιροι, να γνωρίζουμε τις αλλαγές, γιατί ο πελάτης έχει απαιτήσεις και πρέπει να ανταποκρινόμαστε». Όσο για το κατά πόσο μοντέρνες είναι οι Κομοτηναίες η κ. Γεωργοπούλου απαντά με βεβαιότητα ότι «όλες οι κυρίες είναι περιποιημένες, είτε στο ντύσιμο είτε στο μαλλί».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.