Θα επαναδημοπρατηθει το Μνημειο της Εθνικης Αντιστασης

Δεν ήταν ικανοποιητικές οι προσφορές που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό «Ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης», όπως εκτίμησε η πενταμελής επιτροπή που συναντήθηκε σήμερα και άνοιξε 10 προσφορές. Το μνημείο θα τοποθετηθεί μπροστά στη Νομαρχία Ροδόπης στη θέση του Κανάρη, αφού πρώτα γίνει η επαναδημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 25εκατ. δρχ.

Πενταμελής επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής προκειμένου να επιλέξει το έργο που κερδίσει το διαγωνισμό «Ανέγερση Μνημείου υπέρ της Εθνικής Αντίστασης». Το γλυπτό που θα επιλεγεί θ’ ανεγερθεί μπροστά στη Νομαρχία Ροδόπης από την πλευρά της οδού Δημοκρατίας.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν ο αντιδήμαρχος κ. Πετρίδης, η Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κοσμίδου, 1 υπάλληλος που ορίστηκε απ’ την Περιφέρεια με σχετική ειδικότητα, η κ. Ξενοδοχίδου και δύο εκπρόσωποι του Εικαστικού Επιμελητηρίου, οι κ.κ. Αχιλλέας Βασιλείου και Πραξιτέλης Τζανουλίνος.

Ο φακός του ΠτΘ συνάντησε τα μέλη της Επιτροπής τη στιγμή που αποσφραγίζονταν τα κιβώτια. Η κ. Ζωή Κοσμίδου σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι 25εκατ. δρχ. και σ’ αυτό το ποσό θα πρέπει να κινηθούν και οι προσφορές. Οι 10 συμμετοχές συνοδεύονται από την παράσταση σε συγκεκριμένη κλίμακα, από τα σχέδια του γλυπτού, τον προϋπολογισμό, την τεχνική περιγραφή κι ένα φάκελο με το ψευδώνυμο του καλλιτέχνη. «Στη διαδικασία βλέπουμε αν υπάρχει πληρότητα απέναντι στις προϋποθέσεις. Εάν η πρόταση δεν είναι πλήρης βγαίνει εκτός. Ακολουθούν τα οικονομικά, ο προϋπολογισμός του έργου και βέβαια τα αισθητικά κριτήρια. Εξετάζουμε και το αν ανταποκρίνεται στη θεματολογία του διαγωνισμού».

Η εξέταση των προτάσεων απ’ την Επιτροπή ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι χωρίς όμως κάποιο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Η κ. Κοσμίδου αναφέρει ότι «θα γίνει επαναδημοπράτηση γιατί οι προσφορές δεν ήταν ικανοποιητικές».

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.