«Θα αγωνιστω για μια πολη περισσοτερο ανθρωπινη, συγχρονη και λειτουργικη»

Την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του στηρίζοντας την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου Κομοτηναίων ο Δημήτρης Κοτσάκης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

«Είναι για μένα ξεχωριστή η τιμή και μεγάλη η ευθύνη. Θέλω να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη που με συνέπεια υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια, και προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν στο πρόσωπό μου στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου Κομοτηναίων.

Η υποψηφιότητα αυτή αποτελεί για μένα μεγάλη ευθύνη και σημαντική πρόκληση»
, είπε ο Δημήτρης Κοτσάκης, ενώ δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί για μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική. «Ευθύνη, έναντι των συμπολιτών μου, να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική. Μια Κομοτηνή που θα κάνει περήφανους τους κατοίκους της.

Πρόκληση, να συστρατεύσω όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας, τόσο απ’ την πλειονότητα όσο και απ’ τη μειονότητα, ανεξαρτήτου κόμματος και ιδεολογίας, προκειμένου να δώσουμε όλοι από κοινού, τον καλύτερο μας εαυτό, για την Κομοτηνή που αγαπάμε, την Κομοτηνή που οραματιζόμαστε, την Κομοτηνή που πιστεύουμε.

Βάζουμε την πόλη μας πάνω απ’ όλα. Πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες. Προσεγγίζουμε το μέλλον της Κομοτηνής μας με ευθύνη και σοβαρότητα, με τεχνοκρατικό σχεδιασμό και με συλλογικό πνεύμα.

Στόχος μου, είναι, μαζί με μια ομάδα συνεργατών που θα την συναποτελούν οι καλύτεροι εκπρόσωποι της τοπικής μας κοινωνίας, με ήθος, μεθοδικότητα, εργατικότητα και μεράκι, να αγωνιστούμε για την αναμόρφωση της πόλης μας, τη βελτίωση ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας.

Βάζουμε την Κομοτηνή μας πάνω απ’ όλα».


Στη συνέχεια, τις ευχές τους στον κ. Κοτσάκη εξέφρασαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κοτσάκη για το αξίωμα του δημάρχου Κομοτηναίων εξέφρασαν οι Κώστας Ναλμπάντης και Γιάννης Μουρτίδης, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΝΟΔΕ Ροδόπης, αντίστοιχα.

«Η ανακοίνωση της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Δημήτρη Κοτσάκη για το αξίωμα του δημάρχου Κομοτηναίων μάς γεμίζει ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Η επιλογή του Δημήτρη Κοτσάκη σηματοδοτεί την ενότητα και τη συστράτευση όλων των στελεχών μας, και αποτελεί την δικαίωση των επιδιώξεων της βάσης της μεγάλης παράταξής μας.

Με απαρχή τις νικηφόρες εκλογές του Οκτωβρίου ξεκινά μια νέα και δημιουργική περίοδος για την Κομοτηνή μας, για τη Ροδόπη μας».

«Καλή δύναμη και καλό αγώνα»
ευχήθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο Κομοτηνής Δ. Κοτσάκη ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. «Πιστεύω ότι η εκλογή του κ. Κοτσάκη από τη Νέα Δημοκρατία, ενός άντρα ο οποίος διακρίνεται για το ύφος του, είναι ό,τι χρειάζεται συγκεκριμένα σ’ αυτή την περίοδο η περιοχή μας για μια ανθρώπινη Κομοτηνή, για μια Κομοτηνή την οποία τόσο πολύ θέλουμε και νιώθουμε πλέον μέσα στην ψυχή μας. Πιστεύω ότι η υποψηφιότητα του κ. Κοτσάκη μέσα σ’ ένα πλαίσιο ηρεμίας, υπευθυνότητας, σοβαρότητας και ύφους θα δώσει την πραγματική διάσταση στην Κομοτηνή και γενικότερα στη Θράκη».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Νίκος Παπαθανασίου, με τη σειρά του, συνεχάρη τον κ. Κοτσάκη για το χρίσμα που πήρε από τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν ήταν δεδομένο το χρίσμα για τη Νέα Δημοκρατία, γι’ αυτό ο κ. Κοτσάκης δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για το συνδυασμό, περίμενε να τηρηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες της παράταξής μας», είπε, ενώ τόνισε ότι «αυτό που όλοι κρίνουμε απαραίτητο για την πόλη μας είναι ότι δεν θα πρέπει να είναι καθαρά κομματική παραταξιακή εμφάνιση, αλλά θα πρέπει να συνενώσει όλες τις δυνάμεις της πόλης. Στις δημοτικές εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να απογαλακτιστούν από τα κόμματα για να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Δημήτρης Κοτσάκης είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συγκεντρώσει τις απαραίτητες συμμαχίες, επομένως, να οδηγήσει αυτή την παράταξη, της οποίας θα ηγηθεί, στη νίκη».

«Άριστη επιλογή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κοτσάκη για το Δήμο Κομοτηνής. «Πιστεύω ότι είναι μια άριστη επιλογή, η οποία με τη στήριξη ενός κόμματος εξουσίας και συγκεκριμένα, του κυβερνώντος κόμματος δίνει μια προοπτική νίκης στο ξεκίνημά της ακόμη. Επίσης πιστεύω ότι δικαιώνει και όσους προσβλέπουν σε μια αλλαγή της εικόνας του Δήμου Κομοτηνής και της πόλης μας γενικότερα.

Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Κοτσάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της αγοράς και στην πόλη μας τα τελευταία 25 χρόνια, έχει δείξει αρετές, όπως είναι η αξιοσύνη, η τιμιότητα, η αποτελεσματικότητα τόσο στην προσωπική του πορεία, όσο και στην επαγγελματική του. Αλλά πολύ περισσότερο έχει δείξει αυτές τις αρετές μέσα απ’ τους φορείς, τους οποίους έχει διοικήσει με ικανότητα. Η Νέα Δημοκρατία δίνει τη στήριξή της σήμερα σ’ έναν άξιο άνθρωπο αλλά και ο ίδιος ο Δημήτρης Κοτσάκης κοσμεί με την παρουσία του μια υποψηφιότητα. Πιστεύω ότι μέσα απ’ όλες τις αρετές, με τις οποίες τον γνωρίσαμε, και μέσα από την παρουσία του ως άνθρωπος ήπιων τόνων θα ενώσει όλους τους πολίτες αυτής της πόλης και θα μπορέσει να την οδηγήσει σε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική που της αξίζει ως πρωτεύουσα ολόκληρης της περιφέρειας, αλλά και των ανθρώπων που ζουν εδώ και προσβλέπουν σε μια πόλη, στην οποία θα πρέπει κανείς πραγματικά να νιώθει ότι χαίρεται να ζει».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Νίκος Χατζηκωνσταντίνου, συνεχάρη με τη σειρά τον Δ. Κοτσάκη για την επιλογή της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Κομοτηνής. «Θεωρώ ότι η επιλογή του είναι αξιόλογη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δείξει τις ικανότητές του, έναν άνθρωπο για τον οποίο μόνο καλές κουβέντες έχει να ακούσει κανείς. Πιστεύω ότι με το ύφος του και με την προσωπικότητά του θα συσπειρώσει γύρω του όλους τους Κομοτηναίους για τον αγώνα που ξεκινάει για να αναλάβει να ηνία της πόλης».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.