Θ. Καραογλου απο Κομοτηνη: «Φετος ειναι η χρονια της Θρακης»

Με μια σειρά από φορείς της Ροδόπης συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) στην περιοδεία του

Διήμερη περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.
 
Ο κ. Καράογλου την Πέμπτη βρέθηκε στη Ροδόπη, όπου είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τους φορείς της.
 
Ο Υφυπουργός συζήτησε με τους διάφορους φορείς για τις δυνατότητες και τα προβλήματα της περιοχής, τονίζοντας πως σε ό,τι χρειαστούν θα είναι αρωγός, αναγνωρίζοντας μάλιστα την ανάγκη, στις συναντήσεις του στους Δήμους, για την πρόσληψη προσωπικού ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 
Αρκετοί από τους φορείς δε του έθεσαν το θέμα του κάθετου άξονα και των διελεύσεων από αυτόν.
 
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις διάφορες συναντήσεις για το θέμα του εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, με τον κ. Καράογλου να επισημαίνει ότι δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, ώστε να κατανοήσουν και οι κάτοικοί της τη σημασία της επετείου, αλλά και να υπόσχεται να επανέλθει μιας και «φέτος είναι η χρονιά της Θράκης».

 

Ξεκίνημα από το Μητροπολίτη

 
Οι επισκέψεις του κ. Καράογλου ξεκίνησαν από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την  επίσκεψή του, ενώ τον  ενημέρωσε για όλο το έργο της ακριτικής και ευαίσθητης Ιεράς Μητρόπολης, καθώς και τις δράσεις που έχει προγραμματίσει το επόμενο διάστημα.
 
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός επισκέφτηκε την Περιφέρεια ΑΜΘ, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, στην οποία ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας κ. Ιμπράμ Αχμέτ.
 

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνουν οι προκηρύξεις που πρέπει να γίνουν για να καλυφθούν οι θέσεις στο Τεχνικό προσωπικό»

 
Ο κ. Καράογλου μετά από την Περιφέρεια είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, στον οποίο εξέφρασε τη χαρά του που βρήκε στο τιμόνι του Δήμου ένα νέο άνθρωπο, με αυτοδιοικητική εμπειρία, που έχει όραμα, σχέδιο και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τόσο της πόλης, όσο και των 48 οικισμών του Δήμου.
 
Τόνισε δε πως είναι ενθαρρυντικό ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που σπάνια απαντάται, παρόλο που αναγνώρισε πως, όπως και σε πολλούς άλλους δήμους που έχει επισκεφτεί, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.
 
«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνουν οι προκηρύξεις που πρέπει να γίνουν για να καλυφθούν οι θέσεις στο Τεχνικό προσωπικό, μιας και ενόψει του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης 2021-27, θα πρέπει να υπάρχει ωριμότητα μελετών για την υλοποίηση των μεγάλων έργων» ανέφερε χαρακτηριστικά.


 
Εξήρε δε την προσπάθεια του Δήμου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για την επέτειο των 100 ετών, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι φέτος η Θράκη γιορτάζει.
 
Τέλος άκουσε με προσοχή την έμφαση που δίνει ο Δήμος στην τουριστική προβολή και ανάδειξη του τουριστικού του προϊόντος, δηλώνοντας αρωγός στην κάθε προσπάθεια.
 
Από την πλευρά του ο κ. Γκαράνης σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν να πουν πολλά περισσότερα με τον κ. Καράογλου, προσκαλώντας τον στις γιορτές που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή, ενώ δεσμεύτηκε να τον συναντήσει και στο Υπουργείο, ώστε να συζητήσουν ξανά τα προβλήματα της περιοχής και του Δήμου
 
«Νομίζω ότι έχουμε βρει ένα συμπαραστάτη του Δήμου και της περιοχής μας» ανέφερε.
 

Εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για τον Δήμο Αρριανών από τον Δήμαρχο

 
Ο Υφυπουργός μετά το Δημαρχείο είχε συνάντηση με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάνη ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε και τον Δήμο Αρριανών, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλλύρας Μεμέτ Σερδάρ.
 
Στην συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο η φυσιογνωμία του Δήμου και τα χαρακτηριστικά του και τέθηκαν υπόψη του υφυπουργού θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν τον Δήμο.
 
Επιβεβαιώθηκε η στήριξη του Υπουργείου στο αίτημα του Δήμου για στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας, που λειτουργεί με δύο μόνο μηχανικούς, ζητήθηκε η υποστήριξη στην θετική έκβαση των προτάσεων που έχει υποβάλει ο Δήμος Αρριανών στις προσκλήσεις του Φιλόδημου και αφορούν την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες, την εγκατάσταση μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες, την δημιουργία στάσεων για το επιβατικό κοινό και την προμήθεια εξοπλισμού για την λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου Δοκού.
 

Στην συνέχεια της συζήτησης αναλύθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης της δράσης για την εγκατάσταση εξοπλισμού αυτόματου ελέγχου εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και διανομής πόσιμου ύδατος στον Δήμο, θέμα για το οποίο ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να διερευνήσει της εξεύρεση λύσης με τον Υπουργό Εσωτερικών.
 
Με την λήξη της συνάντησης ο Δήμαρχος Αρριανών δώρισε στον Υφυπουργό ένα καλάθι «με εκλεκτά και αγνά προϊόντα, που παράγονται στο τόπο μας, όπως το μέλι του ορεινού όγκου, το ταχίνι και τα τοπικά λουκούμια» και του ανέφερε ότι «ο τόπος μας έχει μακρά παράδοση στον πρωτογενή τομέα και παράγει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας».
 

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση στις Σάπες

 
Κατόπιν μετέβηκε στο Δήμο Ιάσμου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν, ενώ οι επισκέψεις του ολοκληρώθηκαν στις Σάπες, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο.
 
Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν η τρίτη, αφού έχουν προηγηθεί δύο συναντήσεις τους στο υφυπουργείο στην Θεσσαλονίκη  κι αυτό αποτυπώθηκε στο ιδιαίτερα φιλικό και δημιουργικό χαρακτήρα της.
 
Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για το ενδιαφέρον του που δείχνει για θέματα του Δήμου, κατέθεσε στοχευμένα αιτήματα και προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλήματος ύδρευσης, την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας, την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση των υποδομών της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.