ΤΕΒΑ φερνει τα λαχανα

Διανομή λάχανων, μήλων αλλά και άλλων προϊόντων στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Συνεχίζονται από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου οι διανομές προϊόντων από τους Δήμους της Ροδόπης, στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).
 
Έτσι από το Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, και τους άλλους χώρους σε όλη τη Ροδόπη, μοιράστηκαν αυτή τη φορά μοσχαρίσιο κρέας, φέτα, είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής, βρεφικά και οπωροκηπευτικά είδη (μήλα, λάχανα).

Συνολικά οι ωφελούμενοι του προγράμματος ξεπερνούν τις 2.500 οικογένειες σε όλη τη Ροδόπη και είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.
 
Αυτός ο αριθμός παραμένει σχετικά μικρός σε σχέση με τους δικαιούχους μέχρι πέρυσι, που έφταναν τις 6.000 οικογένειες, μιας και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση ώστε να δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα, και κατ’ επέκταση τρόφιμα μέσω ΤΕΒΑ, άτομα και οικογένειες που έχουν όντως πρόβλημα επιβίωσης αλλά είναι φιλοξενούμενοι, δηλαδή δεν είναι ιδιοκτήτες ή δεν νοικιάζουν σπίτι στο όνομά τους αλλά μένουν συνήθως σε συγγενείς ή γονείς, οι οποίοι λόγω της κρίσης μάλιστα έχουν αυξηθεί.


 
Να σημειωθεί ακόμα μια φορά η σημαντική προσπάθεια που κάνουν τόσο τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, όσο και οι εθελοντές, οι οποίοι αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν την όλη διαδικασία με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.