ΤΕΒΑ 2016: 2 εκατ. ευρω για τις απορες οικογενειες της Ροδοπης

Από το δήμο Κομοτηνής οι διαγωνισμοί και δυνατότητα συμμετοχής ντόπιων προμηθευτών

Ξεκίνησε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η τρίτη και τελευταία διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής και υλικής βασικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) που αφορούσε το έτος 2015. Στους δικαιούχους του προγράμματος μοιράστηκαν δέματα, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν νωπό κοτόπουλο, φέτα, γάλα, φρούτα και λαχανικά.
 
Για μία ακόμα φορά στην είσοδο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής δημιουργήθηκαν «ουρές» πολύ πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της διανομής και γι’ αυτό χρειάστηκε η συμβολή ανδρών της αστυνομίας, για τον συντονισμό της όλης διαδικασίας. Υπάλληλοι του δήμου, εθελοντές, αλλά και φοιτητές από το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου, εργάστηκαν πυρετωδώς για την προετοιμασία των δεμάτων, ώστε οι δικαιούχοι του προγράμματος να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία και τη διανομή, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία καθότι σε κάθε μια από τις δικαιούχες οικογένειες αντιστοιχούν διαφορετικές ποσότητες και ενίοτε διαφορετικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ιδιαίτερα δε ευχαρίστησε τους φοιτητές, που συνέβαλαν στη χθεσινή διαδικασία, αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης για τη συνδρομή που προσφέρει. 

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Έχουμε αποκτήσει ως δημοτική αρχή μια μεγάλη εμπειρία και μπορούμε να δουλέψουμε και με περισσότερες οικογένειες»


«Έχουμε αποκτήσει ως δημοτική αρχή μια μεγάλη εμπειρία και μπορούμε να δουλέψουμε και με περισσότερες οικογένειες», διαβεβαίωσε στη συνέχεια ο κ. Σωτηρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Κομοτηνής ετοιμάζεται πια για την υλοποίηση του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2015, που οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες των ειδών έγιναν κεντρικά, φέτος το έργο των αντίστοιχων προμηθειών θα το αναλάβουν οι κατά τόπους δήμοι. Για την ενίσχυση των άπορων οικογενειών στους 4 δήμους της Ροδόπης έχει προβλεφθεί η διάθεση κονδυλίου ύψους σχεδόν 2 εκατ. ευρώ. «Ήδη η οικονομική υπηρεσία κάνει την προετοιμασία για την προκήρυξη των διαγωνισμών προμήθειας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, επισημαίνοντας έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός αναφορικά με τα είδη, που θα αφορούν οι νέες προμήθειες, και ότι αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης για να βγουν στον «αέρα» οι διαγωνισμοί. Άξιο αναφοράς είναι ότι στους διαγωνισμούς για τις προμήθειες, που πέρυσι προκηρύσσονταν από το Υπουργείο και ήταν διεθνείς, με τη νέα πλέον διαδικασία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και ντόπιοι προμηθευτές. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.