Τετραπλασιο το κοστος της Ναυαγοσωστικης καλυψης για τους Δημους;

Ανησυχία στους Δήμους της ΑΜΘ από τους σχεδιασμούς του υπουργείου

Την ανησυχία τους για το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών, εξέφρασαν κατά τη συνεδρίασης της ΠΕΔ ΑΜΘ τη Δευτέρα Δήμαρχοι που έχουν τέτοιες παραλίες στα όρια των Δήμων τους.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι πολυσύχναστες θεωρούνται οι παραλίες που έχουν μεγάλη προσέλευση λουομένων, και καθορίζονται από επιτροπή του οικείου λιμεναρχείου. Στη Ροδόπη μέχρι τώρα πολυσύχναστη θεωρείται μόνο η παραλία Αρωγής, που τα προηγούμενα χρόνια είχε ναυαγοσωστική κάλυψη και αναμένεται να έχει και φέτος.
 
Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, που έφερε το θέμα στην συνεδρίαση, το νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει η Κυβέρνηση, τετραπλασιάζει το κόστος της κάλυψης.
 
Αυτό οφείλεται και στην επέκταση της περιόδου, αλλά και του ωραρίου, και πλέον το κόστος για τους δήμους είναι δυσβάσταχτο.
 
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Μαυρίδης σημείωσε πως για το θέμα θα γίνει ενημέρωση στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Τετάρτη, μιας και για το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης, αλλά και της παραχώρησης των παραλιών στους Δήμους, που επίσης εκκρεμεί, έχουν αναλάβει να κάνουν επαφές οι Δήμαρχοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Μυκόνου.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.