Τετραωρη σταση εργασιας εργαζομενων στο Σισμανογλειο

Από τις 7:00 μέχρι τις 11:00 πραγματοποίησαν χθες το πρωί στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής διαμαρτυρόμενοι κατʼ αυτόν τον τρόπο για τις διοικητικές ατασθαλίες στα Νοσοκομεία της χώρας εις βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και αιτούμενοι την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας.

Για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων μίλησε ο κ. Λάζαρος Αλατζίδης, πρόεδρος των Εργαζομένων στο Σισμανόγλειο: «Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο αποφάσεων της Ομοσπονδίας για συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα από 11 έως και 22 του μηνός. Πρόκειται για τετράωρη στάση εργασίας από τις 7.00 μέχρι τις 11.00 με αφορμή το εξώδικο που απέστειλε η ομοσπονδία στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας προκειμένου να εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία, δηλαδή να εφαρμοστεί ο κοινοτικός νομός. Η ομοσπονδία στις 12 του μηνός, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Νοσηλεύτριας, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, ούτως ώστε να επιληφθεί για τυχόν ειδικές ευθύνες όλων των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας».

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν), με την οποία επεξηγεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων:

«Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται για άλλη μια φορά, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους, διεκδικώντας τη στήριξη και διεύρυνση του Δημόσιου Τομέα Υγείας, την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη, την βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας αλλά και την βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:



Για να είναι Ελεύθερη και Δωρεάν η πρόσβαση της υπηρεσίες υγείας, σε όποιον κάτοικο αυτής της χώρας τις έχει ανάγκη. Ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα και την ασφαλιστική του κατάσταση.



Για να μην εκχωρηθεί κομμάτι – κομμάτι η λειτουργία των Νοσοκομείων σε ιδιώτες.



Για να μη δοθούν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στους ιδιώτες, αλλά να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την λειτουργία και την ανάπτυξη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ.



Για να αναπτυχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ανάπτυξη Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, με στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των Αγροτικών Κέντρων Υγείας, με προσωπικό γιατρό για όλους, με σχολίατρους, με πολιτικές πρόληψης και αγωγής υγείας και όλα τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους.



Για να αποκτήσουμε Νοσοκομεία σύγχρονα, λειτουργικά όπου με αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας οποιουδήποτε προσέρχεται σε αυτά



Για να σταματήσει το φακελάκι και η εκβίαση των πολιτών από ανήθικες και αδίστακτες μειοψηφίες επίορκων γιατρών που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ασθένεια.



Για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπείς αμοιβές για να μην υποχρεώνονται να ετεροαπασχολούνται σε βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.



Για να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό νοσηλευτικό και διοικητικό που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλά και την δική σου εξυπηρέτηση χωρίς χρονοτριβές και άσκοπες καθυστερήσεις, που δημιουργούν εντάσεις και αντιθέσεις με τους εργαζόμενους ενώ όλοι πολίτες και εργαζόμενοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής για μείωση του κόστους και περιστολή των Δαπανών για την Δημόσια Υγεία.



Για να γίνουν επιτέλους προσλήψεις Νοσηλευτών και όχι αγροφυλάκων και να πάψει μια νοσηλεύτρια να αντιστοιχεί σε 40 & 50 ασθενείς.



Για να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια των ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ



Για να ανοίξουν τα κλειστά ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και τα κλειστά ΤΜΗΜΑΤΑ.



Για να λειτουργήσουν οι ΑΞΟΝΙΚΟΙ και ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΙ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΙ σε δύο βάρδιες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του.



Για να μειωθούν οι ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ στα χειρουργεία, στα ιατρεία, στα εργαστήρια.



Για να μειωθεί η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία σου.

Οι εργαζόμενοι μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες βιώνοντας και αυτοί τις υποβαθμισμένες συνθήκες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο έργο τους, με χαμηλές αμοιβές, με κακές συνθήκες εργασίας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντί να πασχίζει με μέτρα και πολιτικές για την αναβάθμιση της περίθαλψης του πολίτη, χωρίς χρηματοδότηση διαχειρίζεται επικοινωνιακά τα προβλήματα σπρώχνοντάς τα κάτω από το χαλί.

Οι Νομοθετικές Μεταρρυθμίσεις έχουν αφυδατωθεί σε δευτερεύοντα ζητήματα ενώ το σύστημα διοίκησης εξακολουθεί να είναι πανάκριβο, αναποτελεσματικό και αυταρχικό.

Γιʼ αυτό και εμείς για άλλη μια φορά κινητοποιούμαστε και σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας και να συμπαρασταθείτε στον δίκαιο αγώνα μας.

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ

Τώρα που είμαστε γεροί και όρθιοι να διεκδικήσουμε αυτά που θα χρειαστούμε όταν ανήμποροι και άρρωστοι θα βρεθούμε στην πόρτα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.