Τετραδιου σημειωσεις

Το χειμερινό πρόγραμμα του ραδιοφώνου του Παρατηρητή έχει ήδη αρχίσει και η στήλη μας σήμερα φιλοξενεί τους παραγωγούς που θα σας κάνουν συντροφιά στη βραδινή ζώνη του με πολύ καλή μουσική, με τις πιο όμορφες μελωδίες αλλά και με πιο rock διάθεση άλλες φορές. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συντονίσετε τα ραδιόφωνά σας στους 94 fm και τα άλλα αφήστε τα πάνω μας…

Χάρης Ντίνου «Υπάρχουν και χειρότερα», Δευτέρα + Τρίτη 22:00 – 24:00

•Τι σου αρέσει περισσότερο στο ραδιόφωνο και πώς αποφάσισες να κάνεις μια δική σου εκπομπή;

Κατ’ αρχήν, ξεκίνησα το ραδιόφωνο επειδή μ’ αρέσει κι επειδή το θεωρώ ανάγκη να βάζω τραγούδια για τον κόσμο. Αυτή ήταν η αιτία που το ξεκίνησα και επίσης, βέβαια η επικοινωνία με τον κόσμο στις στιγμές τις ραδιοφωνικές.

Δηλαδή, αλλιώς συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος όταν ακούει ραδιόφωνο και αλλιώς συμπεριφέρεται ο ίδιος άνθρωπος όταν είναι σε ένα bar. Μου αρέσει αυτός ο τρόπος προσέγγισης των ανθρώπων γι’ αυτό και ξεκίνησα την εκπομπή.

•Ποιο είναι το περιεχόμενο – στυλ της εκπομπής σου;

Στην εκπομπή μου δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στυλ ούτε παίζω ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Ποτέ δεν προγραμμάτισα με τι CD θα πάω. Είναι ανάλογα πως θα μου βγει εκείνη τη στιγμή.

•Τι είδος μουσικής παίζεις και γιατί;

Συνήθως παίζω τραγούδια τα οποία έχουν «ξεχαστεί». Μ’ αρέσουν κάποιες ατάκες που λέει ο κόσμος, ότι «Πού το θυμήθηκες αυτό;» κ.α.

Δεν αποκλείω, βέβαια, καινούριες παραγωγές, τις οποίες κατά την προσωπική μου άποψη αξίζει να ακουστούν. Προσπαθώ, ωστόσο να αποφεύγω αυτά τα χιλιοπαιγμένα εμπορικά κομμάτια που βγαίνουν κάθε βδομάδα κι ένα καινούριο.

•Τι κίνητρο θα έδινες στους ακροατές για να σε ακούσουν;

Νομίζω το μοναδικό κίνητρο που μπορεί να δώσει κάποιος από το ραδιόφωνο είναι η ποιότητα της μουσικής και των επιλογών που κάνει.

Μπορείς, βέβαια, να δώσεις δώρα ή να κάνεις διάφορες προσφορές στου ακροατές, όμως εγώ πιστεύω ότι αυτό που ανέφερα είναι το πιο ουσιαστικό κίνητρο.

•Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι ή στίχος που σε εκφράζει ή σου θυμίζει κάτι ιδιαίτερο;

Επειδή ασχολούμαι με τη μουσική και παίζω ως Dj σε ένα μαγαζί, όλα αυτά με έχουν κατά κάποιο τρόπο αλλοιώσει ως προς το να μπορώ να ξεχωρίσω ένα συγκεκριμένο τραγούδι.

Εδώ στο ραδιόφωνο, όμως έχω ένα αγαπημένο τραγούδι και αυτό είναι το Only you του Phil Shonfield, το οποίο το παίζω συχνά στην εκπομπή.

•Έχεις κάποιο σύνθημα ή μότο που να χαρακτηρίζει εσένα σε σχέση με την εκπομπή σου;

Θα έλεγα ότι είναι ο ίδιος ο τίτλος της γιατί μπορεί να γίνονται κάποια λάθη κατά τη διάρκεια της εκπομπής γιατί είναι ζωντανή αλλά να ξέρουμε ότι σίγουρα υπάρχουν και χειρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε…

Αντώνης Μαγαλιός “The inquisitor of rock” Τετάρτη 20:00 – 22:00

•Τι είδος μουσικής επιλέγεις να παίξεις και γιατί;

Το είδος της μουσικής που παίζω στην εκπομπή είναι το rock και όλες οι εκφάνσεις της μουσικής αυτής. Όταν λέω rock εννοώ φυσικά ξένο. Και όταν λέω όλες τις εκφάνσεις της μουσικής αυτής εννοώ το rock από την αρχή, τη γέννησή του, μέχρι τη σύγχρονη εποχή, τους σύγχρονους εκφραστές της μουσικής αλλά και παλαιότερους, τους διάσημους αλλά και τους άσημους. Παράλληλα φέτος η εκπομπή θα έχει εναλλακτικό ήχο, δηλαδή δεν θα επικεντρώνεται μόνο στο rock, θα επικεντρώνεται και σε άλλα είδη, τις άλλες εκφάνσεις της rock μουσικής όπως Punk, λίγο Metal, Ska, Folk-Rock, Punk-Rock κ.α. Rock ακούω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και πιστεύω δεν είναι τυχαίο. Η Rock μουσική είναι το μαζικότερο κίνημα-μουσικό ρεύμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γεννήθηκε τη δεκαετία του ’60 και ακόμα ζει και βασιλεύει. Η Rock είναι πραγματικά μουσική.

•Τι κίνητρο θα έδινες στους ακροατές για να σε ακούσουν;

Το κίνητρο είναι μεγάλο. Η ποικιλία των τραγουδιών και καλλιτεχνών. Όλο το καλοκαίρι αγόραζα-μάζευα μουσική και πιστεύω η διαφορά με πέρσι θα φανεί.

•Έχεις κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι ή κάποιο στίχο που σε εκφράζει ή σου θυμίζει κάτι;

Δυστυχώς δεν μπορώ να ξεχωρίζω συγκροτήματα. Όλοι είναι καλοί, άλλοι πολύ, άλλοι λίγο, αλλά όλοι είναι καλλιτέχνες και όλοι προσφέρουν στη μουσική. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιο συγκρότημα θα ξεχώριζα τους Doors. Είναι παλιό συγκρότημα μεν (‘60s) αλλά η μουσική τους και οι στίχοι τους με εκφράζουν απόλυτα. Εννοώ, δηλαδή, την ποίηση-λυρικότητα των στίχων (Jim Morrison) και την μελωδικότητα των τραγουδιών. Είναι ένα συγκρότημα που πιστεύω θα ζήσει για πάντα.

Λίλα Ντισλιάν «Η νύχτα έχει χρώμα» Πέμπτη+Παρασκευή 22:00 – 24:00

•Ποιο είναι το περιεχόμενο της εκπομπής σου;

Πρόκειται για ένα 2ωρο μουσικό πρόγραμμα με ελληνικούς και ξένους ρυθμούς για όμορφα βράδια με πολλή έντεχνη και rock μουσική και χαλαρές συζητήσεις. Γενικά, περιλαμβάνει πολύ ρομαντισμό, ευαισθησία και…ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!

•Τι είδος μουσικής επιλέγεις να παίζεις και γιατί;

Κυρίως έντεχνη μουσική, παλιό rock, μπαλάντες. Είναι μια βραδινή εκπομπή, οπότε κάτι που θα χαλαρώνει και θα ηρεμεί τους ακροατές. Η επιλογή των συγκεκριμένων ειδών μουσικής έγινε επειδή εκφράζουν εμένα απόλυτα σαν άνθρωπο και χαρακτήρα.

•Τι κίνητρο θα έδινες στους ακροατές για να σε ακούσουν;

Το κίνητρο είναι ο «έρωτας» για καλή μουσική και η μαγεία που κρύβεται σε όλη τη διαδικασία του ραδιοφώνου (παραγωγού-ακροατή).

•Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι ή στίχος που σε εκφράζει η σου θυμίζει κάτι;

Σίγουρα είναι πολλά τα αγαπημένα κομμάτια, ωστόσο αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια αυτά θα ήταν, από ξένα, το Blower’s daughter από Damien Rice και το Silence από Delerium. Από ελληνικά, θα ξεχώριζα ένα καινούριο:Τον ίδιο το Θεό των Μπλε. Όσο για κάποιο στίχο που με εκφράζει, αυτός θα ερχόταν σίγουρα από τον Καθρέφτη του Αλκίνοου Ιωαννίδη: «Και είπε ποτέ σου μη κοιτάς τον άλλον μες στα μάτια, γιατί καθρέφτης γίνεσαι κι όλοι σε σπαν’ κομμάτια…».

•Έχεις κάποιο σύνθημα ή μότο που χαρακτηρίζει εσένα σε σχέση πάντα με την εκπομπή σου;

Η ζωή είναι ωραία… Να περνάμε καλά… Θετική ενέργεια ΠΑΝΤΑ!!!

Δέστοινα Ταταράκη

Top 10 ελληνικό

Τα 10 αγαπημένα τραγούδια των ακροατών του Ράδιο Παρατηρητής γι’ αυτή την εβδομάδα:

1. Όνειρα σου τραγουδάω – Μπλε

2. Επικίνδυνα σε θέλω – C:real

3. Κάπου θα βρεθούμε – Γιάννης Κότσιρας

4. Τον ίδιο το θεό – Μπλε

5. Εκείνη – Φοίβος Δελληβοριάς

6. Δε χρωστάω σε κανέναν – Όναρ + Βασίλης Παπακωνσταντίνου

7. Θα ‘μαι κοντά σου – Αλκίνοος Ιωαννίδης

8. Να μ’ αγαπάς – Παύλος Σιδηρόπουλος

9. Χαμένες Αγάπες – Βασίλης Παπακωνσταντίνου

10. Σιωπή – Ξύλινα Σπαθιά

Για να διαμορφώσετε κι εσείς το Τop 10 της επόμενης εβδομάδας στείλτε τις προτιμήσεις σας με SMS στο 4222 γράφοντας ΠΑΡ (κενό) και τα τραγούδια της επιλογής σας

Top 5 ξένο

1. Kryptonite – 3 Doors Down

2. Spy – Doors

3. Song to say goodbye – Placebo

4. Patience – Guns ‘n Roses

5. Bombs – Faithless

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.