«Τετοια ποσοστα επαιρνε μονο ο Σταλιν»

Σε εφ’ όλης της ύλης σχολιασμό των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων και σε συνάρτηση με τις πρόσφατες εκλογές, προχώρησε ο πρόεδρος της Ν.Ε. Ροδόπης του ΛΑΟΣ, κ. Μιχάλης Κακουλίδης. Η συνέντευξη τύπου, που παρέθεσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο γραφεία του κόμματος. Αναφορά έκανε στις εκλογές για το δήμο, όπου μετείχε και ο ίδιος ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Κοτσάκη, στις εκλογές για την περιφέρεια, στο συνδυασμό της κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, αλλά και στο νέο κόμμα που επίκειται να ανακοινώσει την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τα αίτια της αποτυχίας στις δημοτικές εκλογές

Ο κ. Κακουλίδης ξεκίνησε αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές, όπου εντόπισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η μειονότητα προέβησαν, σε συμφωνία προκείμενου για το μοίρασμα των δήμων του νoμου, ώστε να κατανεμηθούν δυο δημαρχίες σε χριστιανούς και δυο σε μουσουλμάνους. «αυτό είναι το πρώτο στοιχείο», συνέχισε, «το οποίο τηρήθηκε σε απόλυτο βαθμό. Αυτό ήταν προσυμφωνημένο και το είχαμε καταγγείλει όταν δημιουργήθηκε ο «Καλλικράτης». Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει». Αναφερόμενος στα ποσοστά, που έλαβε το ΠΑΣΟΚ από τη μειονότητα, έκρινε ότι «είναι ποσοστά, τα οποία συναντάς, αν ανατρέξει κανένας την τελευταία εκατονταετία, σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μόνο στην περίοδο του Στάλιν, στη Ρωσία. Τέτοια ποσοστά έπαιρνε μόνο ο Στάλιν». Επιχειρώντας να επικεντρώσει στα αίτια της αποτυχίας του συνδυασμού του κ. Κοτσάκη, τον οποίο στήριξε και ο ΛΑΟΣ από την αρχή, καταλόγισε αρχικά στον κ. Κοτσάκη ανεπαρκή επικοινωνιακή πολιτική. Όπως δήλωσε, «η επικοινωνιακή πολιτική του κ. Κοτσάκη δε μπορώ να πω ότι ήταν κακή. Πάντως καλή δεν ήταν». Ένας άλλος λόγος στον οποίο εστίασε ήταν και «ο χαμηλών τόνων προεκλογικός αγώνας δεν μπόρεσε να δημιουργήσει συσπείρωση στους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς». Συγκεκριμένα εκτίμησε ότι πολλοί οπαδοί δικοί μας, επέλεξαν να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του «Σπάρτακου», που μιλούσε για το τούρκικο προξενείο, με αποτέλεσμα και εμείς να μην κατορθώσουμε να συσπειρώσουμε το ποσοστό, το οποίο προσδοκούσαμε για το συνδυασμό του κ. Κοτσάκη». Εντόπισε επίσης και την «αδιαφορία προσώπων, που ανήκαν στην ηγετική ομάδα, που βρισκόταν πέριξ του δημάρχου, όλα αυτά τα χρόνια, που ασχολήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με τη σταυροδοσία τους και τίποτα άλλο». «Προσπάθησαν», υπογράμμισε, «να επικρατήσουν έναντι των εσωτερικών αντίπαλων τους και δεν τους ενδιέφερε η πορεία του συνδυασμού. Ήταν εφησυχασμένοι από το γεγονός ότι οι δήθεν σφυγμομετρήσεις και οι δήθεν στατιστικές έδειχναν ότι ο κ. Κοτσάκης εκλέγεται άνετα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην κάνουν αγώνα, για να επικρατήσει ο συνδυασμός, αλλά να επικρατήσουν αποκλειστικά και μόνο αυτοί». Τέλος έστρεψε τα βέλη του και κατά του κ. Ναλμπάντη, δηλώνοντας ότι «εγώ, αν ήμουν αυτή τη στιγμή, πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θα είχα ήδη παραιτηθεί, γιατί θεωρώ ότι θα είχα ευθύνη για το αποτέλεσμα αυτό. Η ΝΟΔΕ δεν βοήθησε καθόλου ούτε το συνδυασμό του κ. Κοτσάκη, ούτε το συνδυασμό του κ. Μιχελή. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, κάθε φυσιολογικός άνθρωπος αυτό θα έκανε». Τέλος, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα μέλη του ΛΑΟΣ αναλαμβάνουν και την ευθύνη, που τους αντιστοιχεί, για την αποτυχία της «Συμμαχίας για το νέο δήμο Κομοτηνής» στις πρόσφατες εκλογές.

«Είτε έγιναν συμφωνίες με τους μουσουλμάνους, είτε πήραν γραμμή από το προξενείο»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκλογές για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και δήλωσε ότι «μετά το αποτέλεσμα, που διαμορφώθηκε κατά την πρώτη Κυριακή ήμασταν αναγκασμένοι να πάρουμε θέση, ειδικά για το νομό Ροδόπης». Και συνέχισε, «ο συνδυασμός του κ. Γιαννακίδη έχει εκλέξει από τους 7 σύμβουλους, 5 μειονοτικούς. Νομίζω ότι ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει επί ίσοις όροις την κοινωνία της Ροδόπης. Οι 5 στους 7 είναι πάρα πολλοί». «Αυτό», υποστήριξε, «οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι υπερψηφίσθηκε ομαδικά και κατά γραμμή από τους ψηφοφόρους της μειονότητας. Αυτά τα ποσοστά, αν τα κρίνετε, θα δείτε ότι πρόκειται για γραμμή. Είτε έγιναν συμφωνίες, είτε οι άνθρωποι αυτοί πήραν γραμμή από το προξενείο να ψηφίσουν τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια». Παρουσίασε μάλιστα στη συνέχεια και κάποια ψηφοδέλτια από τμήματα του νομού μας, προκείμενου να καταδείξει τη διαφορά του κ Γιαννακίδη, που τα ποσοστά του άγγιζαν πολλές φορές το 90%. «Νομίζω», κατέληξε, «οι συμφωνίες, που έγιναν για το μοίρασμα του νομού έχουν αποδώσει καρπούς, αφού το ΠΑΣΟΚ κέρδισε αυτά, τα οποία προσδοκούσε, όμως τα επόμενα χρόνια, δυστυχώς όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας».

«Ευελπιστούμε να μην βρούμε την κ. Μουσταφάογλου μπροστά μας την επόμενη τετραετία»

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τόνισε αρχικά, ότι «εμείς εξαρχής την κρίναμε και την κατακρίναμε» και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «ένα προπέτασμα καπνού, που δεν κατόρθωσε να πετύχει το στόχο της». «Αυτό καταρχήν είναι θετικό», εκτίμησε, «αλλά ευελπιστούμε να μην το βρούμε μπροστά μας την επόμενη τετραετία, πιο οργανωμένη και πιο δυνατή». «Και ελπίζω», προσέθεσε, «η παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής να είναι μέσα στα πλαίσια του έλεγχου του δημοτικού έργου και όχι σε θέματα, που δεν αφορούν το δημοτικό συμβούλιο».
Στο σχόλιο του για το κόμμα της κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «αυτό δε μας αφορά εμάς ως κόμμα» και εκτίμησε ότι «αφορά πάρα πολύ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γιατί από όσα πληροφορούμαι και έχω γνώση, αρκετά στελέχη θα προσχωρήσουν στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Εμάς δε μας αγγίζει. Εύχομαι καλή επιτυχία στην κ. Μπακογιάννη, αλλά εμείς θα είμαστε απέναντι σε αυτό το κόμμα».

Εκδήλωση με θέμα «τον ορυκτό πλούτο της Βορείου Ελλάδος, της Θράκης και του Αιγαίου»

Επιπλέον, ανακοίνωσε και την εκδήλωση που οργανώνει η Ν.Ε. Ροδόπης του ΛΑΟΣ στην Κομοτηνή στις 8 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση με θέμα «τον ορυκτό πλούτο της Βορείου Ελλάδος, της Θράκης και του Αιγαίου», στην οποία θα παραστούν ως ομιλητές ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Όπως δήλωσε ο κ. Κακουλίδης, «από εδώ και πέρα θα έχουμε τέτοιες εκδηλώσεις και θα προσπαθήσουμε να διαφωτίσουμε για ορισμένα θέματα το λαό και τον κάτοικο της Ροδόπης, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε κατά πόσον υπάρχουν δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αυτό αφορά και τα εθνικά θέματα, αλλά και η εκτίμηση ότι σε ένα καθεστώς κρίσης μόνο ο ορυκτός πλούτος της χώρας μπορεί να μας δώσει μια ώθηση».
Τέλος, αναφέρθηκε και στην καταγγελία κατά της ΕΡΤ για την προκήρυξη θέσεων για μουσουλμάνους στην ΕΡΑ Κομοτηνής. Ύστερα από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, απάντηση, η οποία κατά τον κ. Κακουλίδη δεν απαντούσε στο ερώτημα, αλλά περιέγραφε στοιχεία αδιάφορα για τον ίδιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.