Τεταρτο Φεστιβαλ Κερασιου Δημου Σωστη

Με αφορμή τη διοργάνωση του τέταρτου φεστιβάλ κερασιού του δήμου Σώστη με το οποίο επιδιώκεται η προώθηση του προϊόντος της περιοχής, ο δήμαρχος Σώστη κ. Μουσταφά Μουσταφά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χουσαμετίν Μεμέτ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χθες το μεσημέρι.

Από αύριο μέχρι και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στο Σώστη το τέταρτο Φεστιβάλ Κερασιού το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Σώστη. Εκτός από το διαγωνισμό Μις Κεράσι που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα, καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και από την Τουρκία, θα υπάρξει βράβευση του καλύτερου κερασοπαραγωγού, τουρνουά ποδοσφαίρου, έκθεση ζωγραφικής και ραπτικής κοπτικής.

Περισσότερο «γιορτή κερασιού παρά φεστιβάλ» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Σώστη τη διοργάνωση, μια και «στην ουσία είναι γιορτή του κερασιού» ενός φρούτου πολύ ωφέλιμου για τον οργανισμό. Οπως μετέφερε στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Μουσταφά Μουσταφά «ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να προβάλλουμε το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή μας έτσι ώστε να γίνει γνωστό σ’ όλο το κοινό της ευρύτερης περιοχής. Να τραβήξουμε το ενδιαφέρον των εμπόρων και των προμηθευτών αλλά και των απλών ανθρώπων».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Σώστη έκανε λόγο για τις περιορισμένες φέτος οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, γεγονός που τους εμπόδισε να κάνουν μια καλύτερη διοργάνωση, προσκαλώντας διάσημους καλλιτέχνες.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χουσαμετίν Μεμέτ υποστήριξε ότι για να μπορεί να γίνει μια καλύτερη διοργάνωση χρειάζεται να δημιουργηθούν και οι ανάλογοι φορείς, όπως ο Σύλλογος Κερασοπαραγωγών και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. «Δυστυχώς όμως» όπως σημείωσε «στην περιοχή μας έχουμε μεγάλες ελλείψεις στο θέμα αυτό».

Ο δήμαρχος Σώστη πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στη διοργάνωση, που επιδιώκει την προώθηση του κερασιού της περιοχής, έτσι ώστε το φεστιβάλ να βγει από τα όρια του δήμου Σώστη και να γίνει το φεστιβάλ της Ροδόπης.

Τέλος ο κ. Μουσταφά Μουσταφά κάλεσε τους κερασοπαραγωγούς να δείξουν λίγο παραπάνω ενδιαφέρον στην παραγωγή τους κάνοντας ένα συνεταιρισμό ή κάποια ομάδα κερασοπαραγωγών. «Διότι σήμερα το κεράσι θεωρείται οικολογικό προϊόν. Να γίνει πιστοποίηση του προϊόντος. Οπως το μήλο της Ζαγοράς και το κεράσι μας να ονομαστεί κεράσι της Ροδόπης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.