Τεταρτη Συναντηση Ποντιακων Νεολαιων στην Καβαλα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι νέοι και νέες των Ποντιακών Σωματείων της Ελλάδας συναντιούνται στην Καβάλα ένα τριήμερα που στόχο έχει την προβολή και διατήρηση της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού, αλλά αποτελεί και αφετηρία συζήτησης των θεμάτων που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα η τέταρτη πανελλήνια συνάντηση νεολαιών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας θα γίνει φέτος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα στην Καβάλα. Η συνάντηση θα γίνει στις 29,30 και 31 Αυγούστου στις κατασκηνώσεις της Περάμου, όπου και θα φιλοξενηθούν οι νεολαίοι. Η Νομαρχία Καβάλας εργάζεται πυρετωδώς ώστε να λειτουργήσει οργανωμένα και το δεύτερο τμήμα των κατασκηνώσεων , ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Τις προηγούμενες ημέρες αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας επισκέφθηκε τους φορείς του Νομού Καβάλας για να συζητήσει το θέμα της συνάντησης. «Όλοι οι φορείς δηλώνουν ότι είναι δίπλα μας, όχι μόνο ο δήμαρχος Καβάλας και ο νομάρχης Καβάλας αλλά όλοι οι δήμαρχοι του νομού, η ΤΕΔΚ αλλά και ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, ώστε να γίνει ό,τι καλύτερο όσον αφορά στην φιλοξενία των παιδιών», δηλώνει το μέλος του Δ. Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Χρύσα Μαυρίδου. Χθες η κ. Μαυρίδου είχε συνάντηση με το δήμαρχο και το νομάρχη Καβάλας οι οποίοι και διαβεβαίωσαν την στήριξή τους αναλαμβάνοντας ο καθένας ένα κομμάτι της όλης διοργάνωσης.

Θεματολογία της Συνάντησης

Όσον αφορά στη θεματολογία της συνάντησης η κ. Μαυρίδου τονίζει ότι «το Συντονιστικό Όργανο Νεολαίας με το Περιφερειακό Συμβούλιο Νεολαίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι υπεύθυνοι της θεματολογίας αλλά και γενικότερα της διοργάνωσης της συνάντησης. Η συνάντηση είναι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που δίνουμε στους νέους, τους οποίους προσπαθούμε να τους προετοιμάσουμε να αναλάβουν τα ηνία της ποντιακής συλλογικής προσπάθειας. Εμείς πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά γιατί το έχουν αποδείξει και από τα προηγούμενες συναντήσεις, ότι έχουν να καταθέσουν σημαντικά πράγματα πάνω σε θέματα που τους απασχολούν. Όσον αφορά στη θεματολογία γενικότερα θα συζητηθεί το θέμα της γενοκτονίας, οι σύγχρονες γενοκτονίες και η αντιμετώπισή τους, η τεχνολογία στην παράδοση και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει στη διάσωσή της, ο ρόλος της νεολαίας στην παράδοση. Επίσης θα συζητήσουν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παλιννοστούντες».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.