«Τεταρτη Νομικη σχολη οταν η χωρα μας ηδη παραγει σαφως περισσοτερους δικηγορους απο οσους μπορει να αξιοποιησει στις δομες της αγορας εργασιας της;»

Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής για το ΔΠΘ

Την κατηγορηματική της αντίθεση στη δημιουργία τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρα κατέθεσε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της διερωτάται ευλόγως για το σκεπτικό πίσω από αυτήν, την ώρα του υπερπληθωρισμού νέων δικηγόρων που κάθε άλλο παρά σε ανάγκη δημιουργίας μίας νέας Νομικής Σχολής συνάδει.
 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «οι τρεις νομικές σχολές της χώρας δέχονται κάθε χρόνο παραπάνω από χίλιους εισακτέους, ενώ η κατάσταση στο δικηγορικό κλάδο χαρακτηρίζεται εδώ και αρκετά χρόνια από πληθωρισμό. Πολλοί απόφοιτοι των Νομικών Σχολών αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην εξεύρεση αξιοπρεπούς εργασίας, ή και εν τέλει αναγκάζονται να ασκούν διαφορετικό επάγγελμα από αυτό της επιστημονικής κατάρτισής τους, αφού η χώρα μας ήδη παράγει σαφώς περισσότερους δικηγόρους από όσους μπορεί να αξιοποιήσει στις δομές της αγοράς εργασίας της. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την έντονη οικονομική κρίση καθιστούν το μέλλον του νέου δικηγόρου εξαιρετικά δυσοίωνο. Βέβαια, γνωρίζουμε όλοι επισταμένως ότι η πιο αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου του “δικηγορικού πληθωρισμού” είναι η μείωση των εισακτέων στις Νομικές Σχολές, αφού ληφθούν υπόψη από το Υπουργείο οι ακαδημαϊκές συνθήκες και δυνατότητες του κάθε Τμήματος».
 
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει αφενός ότι δε διστάζει να εργαλειοποιήσει ακόμα και νευραλγικούς τομείς, όπως η παιδεία, για να προβεί σε μια ακατάσχετη παροχολογία και αφετέρου ότι δε διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα για να δώσει νέα πνοή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία έχει πιο ανάγκη από ποτέ τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ «θα συνεχίσει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού πανεπιστημίου και την αναβάθμιση των τίτλων σπουδών του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.