Τεσσερις συλληψεις διακινητων το Σαββατο στη Ροδοπη

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα 36 άτομα

Συνελήφθησαν το Σάββατο στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 29, 28, 25 (άντρες) και 35 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι μη νόμιμους μετανάστες.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί του Σαββάτου, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, οι δύο δράστες, ηλικίας 28 και 35 ετών, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα άτομα, τα οποία είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.
Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
 
Εντός του οικισμού Μέστης, ο οδηγός ακινητοποίησε τελικά το όχημα και μαζί με τον 29χρονο συνοδηγό του, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.
 
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι πέντε άτομα.
 
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 25χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
 
Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης,  ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.