Τεσσερις διακινητες συνεληφθησαν στον Εβρο

Συνελήφθησαν στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας – Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 24 και 16 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους πέντε μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τους δύο δράστες περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, διότι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη στους αστυνομικούς.
Με την σύλληψή των διακινητών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους τριάντα περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους. Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.
Επίσης συνελήφθη στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι είχε εκδώσει έξι εισιτήρια του ΚΤΕΛ, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τα διαθέσει σε έξι μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε είχε μεταφέρει, λίγες ώρες νωρίτερα, παράνομα από την Τουρκία στη χώρα μας.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•Έξι εισιτήρια
•Το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ
•Δύο κινητά τηλέφωνα
Τέλος συνελήφθη στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι καθοδηγούσε πεζός τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους στο εσωτερικό της χώρας.

 

Εξιχνιάστηκε κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου

Εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, στην πόλη της Καβάλας.
Ειδικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία ενός 34χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο δράστης, τις βραδινές ώρες της 15-16/11/2013, αφαίρεσε από την πόλη της Καβάλας ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σύλληψη 42χρονης για οφειλές προς το Δημόσιο

Σε βάρος της έχουν βεβαιωθεί χρέη 149.294,36 ευρώ

Συνελήφθη σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 42χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος της 42χρονης, πρώην ιδιοκτήτριας εταιρείας, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 149.294,36 ευρώ.

Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο άτομα στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν στην Ξάνθη και στα Κιμμέρια Ξάνθης αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο 30χρονοι ημεδαποί, για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των δύο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•Στο σπίτι τους ενός στην Ξάνθη, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 33,5 γραμμαρίων.
•Στο σπίτι του δεύτερου στα Κιμμέρια Ξάνθης, τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 26,8 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και οχτώ νάιλον συσκευασίες.

Σύλληψη 41χρονου για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή φωτοβολίδων

Συνελήφθη στο Λυκόφως Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή φωτοβολίδων.
Αναλυτικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 41χρονου, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
•1 πιστόλι κρότου – αερίου
•1 κυνηγετική καραμπίνα
•7 φωτοβολίδες
•53 φυσίγγια κρότου – αερίου
•73 κυνηγετικά φυσίγγια
•1 γεμιστήρα

 

Σύλληψη 34χρονου διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη στον Ξηροπόταμο Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Δικαστικές Αρχές της Βουλγαρίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.