Τεσσερα μεταλλια εφερε συνολικα στην Κομοτηνη το Τμημα Παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Συμμετείχε στους βαλκανικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλγαρία

Παράπονα για το Δήμο Κομοτηνής γιατί δεν βοήθησε την αποστολή, με αποτέλεσμα δύο παλαιστές να μην ταξιδέψουν στους αγώνες

Δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός του τμήματος πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο στους Βαλκανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν στη Βουλγαρία την προηγούμενη Εβδομάδα.
 
Για ακόμα μια φορά οι αθλητές του Τμήματος σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία σε διεθνείς διοργανώσεις, παρόλο που από τις τάξεις τους έλειπαν δύο από τους συναθλητές τους, μιας και ο Σύλλογος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό που χρειαζόταν για να καλύψει τη συμμετοχή όλων των αθλητών του στην διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Panagyurishte της Βουλγαρίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά η χώρα μας κατέκτησε 31 μετάλλια στο πρωτάθλημα, έχοντας στην αποστολή στη Βουλγαρία 39 αθλητές, με τέσσερα από αυτά τα μετάλλια να φέρνουν οι 5 παλαιστές του Τμήματος της Κομοτηνής.

 

Πέντε αθλητές, τέσσερα μετάλλια

 
Πρώτοι αγωνίστηκαν οι έφηβοι και οι νεανίδες, όπου συμμετείχαν δύο κορίτσια του τμήματος, η Αθηνά Γιατζόγλου που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των 50 κιλών και η Μαρία Νταμοτσίδου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 62 κιλά.
 
Όπως σημείωσε ο προπονητής του Συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης, η Αθηνά Γιαγτζόγλου αγωνίστηκε στον τελικό με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, από την οποία ηττήθηκε.
 
Στους Παμπαίδες-Παγκορασίδες, πάλεψαν η Νικολέτα Μπάρμπα στα 66 κιλά, που έκανε εντυπωσιακό αγώνα κερδίζοντας με πτώση την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας και κερδίζοντάς την με πτώση.
 

Στις παγκορασίδες Β αγωνίστηκε και η Αγάπη Αμπελίδου, στα 46 κιλά, που δεν τα πήγε πολύ καλά, όμως ήταν μια καλή εμπειρία γιατί είναι μικρότερη ηλικιακά και αγωνιζόταν με ειδική άδεια.
 
Στους Παίδες πάλεψε ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης, που αγωνίστηκε πολύ καλά κάνοντας πολύ καλά ματς, κερδίζοντας τον πρωταθλητή Τουρκίας στον τελικό με τεχνική πτώσης 10-0.

 

Απογοήτευση για την έλλειψη βοήθειας από το Δήμο

 
Δυστυχώς δύο αθλητές του Συλλόγου, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν και ο Απόστολος Τρίτσκας, που είχαν πάρει το εισιτήριο για τους Βαλκανικούς αγώνες αλλά δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν μιας και το τμήμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό της συμμετοχής.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το κόστος συμμετοχής στο πρωτάθλημα, δεν καλύπτεται από την Ομοσπονδία, για αυτό και το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του τμήματος είχαν προσπαθήσει να καλύψουν το ποσό, κάτι που κατάφεραν μόνο εν μέρει.
 
Ο κ. Καρυπίδης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να βρουν τους πόρους, ιδιαίτερα δε γιατί δεν τους βοήθησε καθόλου ο Δήμος Κομοτηνής -παρόλο που απέστειλε ενημέρωση και η Ομοσπονδία- προβάλλοντας γραφειοκρατικά προβλήματα.
 
Όμως στους αγώνες συνάντησαν άλλες ομάδες και προπονητές, τους οποίους βοήθησαν οι Δήμοι από τους οποίους προέρχονταν, καλύπτοντας μάλιστα πολλές φορές και τα μεταφορικά τους έξοδα.
 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό σε εμάς, και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε τα ποσά» τόνισε ο κ. Καρυπίδης εξηγώντας πως αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές του Συλλόγου που κέρδισαν την πρόκριση στους βαλκανικούς αγώνες.
 
Παρόλα αυτά εκτίμησε πως σαν αποστολή πήγαν καλά και θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα, σε μια διοργάνωση που ήταν πολύ καλή, αλλά και το επίπεδο των παλαιστών ήταν πολύ υψηλό, μιας και τα Βαλκάνια έχουν μεγάλη παράδοση στην πάλη.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, επιχειρηματίες της Ροδόπης που στήριξαν τον Σύλλογο σε αυτή τη διοργάνωση, όπως τα Τυροκομικά Δουκίδη, την Οινοποιία Ποτοποιία Θράκης, τον Παντελή Πιληκίδη, τον Μάρκο Γραμμενίδη και τον Πέτρο Γιαγτζόγλου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.