Τελος στο προβλημα των απορρυθμισμενων φαναριων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην ανατολική είσοδο της Κομοτηνής

Πλήρως απορρυθμισμένα ήταν τα φανάρια στην ανατολική είσοδο της Κομοτηνής, όπως είχε παρατηρήσει πριν λίγο καιρό ο  αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Ροδόπης, κ. Μουσταφά Χαλήλ. Ο ίδιος είχε απευθύνει έκκληση άμεσης αποκατάστασής τους, δεσμευόμενος να συνεισφέρει τόσο οικονομικά όσο και με την παροχή τεχνογνωσίας στην προσπάθεια αυτή.
 
Η ανάγκη ήταν επιτακτική, όπως είχε παρατηρήσει, μιας και οι οδηγοί αναγκάζονταν να σταματούν την πορεία τους ανά 400 μέτρα. Προκειμένου, λοιπόν, να διευκολύνουν την μετακίνησή τους ορισμένοι εξ αυτών κατέφευγαν στους παραδρόμους, υποστήριξε, οι οποίοι, ωστόσο, δεν ενδείκνυνται για ταχεία κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα, με αποκορύφωμα τον πρόσφατο θάνατο ενός ποδηλάτη.
 

Φαίνεται όμως πως οι προσπάθειές του βρήκαν ευήκοα ώτα, μιας και οι εργασίες προς αποκατάσταση των σηματοδοτών ξεκίνησαν στις 13 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς εχθές, 16 Φεβρουαρίου. Η γρήγορη επιδιόρθωσή τους οφείλεται, όπως είπε ο κ. Χαλήλ, στην καλή συνεργασία του ίδιου με τα συνεργεία της περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ το κόστος δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ειδικά αν αναλογισθεί κανείς τη σημασία του για την ασφάλεια των πολιτών.
 
Σύμφωνα με την αυτοψία που διεξήχθη, κατέληξε, έγινε φανερό πως τα καλώδια με τα οποία συνδέονταν οι σηματοδότες μεταξύ τους είχαν υποστεί φθορές λόγω τις παλαιότητάς τους, ενώ ήταν απαραίτητο, ακόμη, να χρονομετρηθεί εκ νέου το πρόγραμμα το οποίο τους ρύθμιζε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.