Τελος στο «μαρτυριο» με τη δυσοσμια στη δημοτικη αγορα

Τη δυνατότητα να… αναπνέουν ελεύθερα απέκτησαν εδώ και μία εβδομάδα οι καταστηματάρχες και οι περίοικοι στη βόρεια πλευρά της δημοτικής αγοράς της Κομοτηνής. Το σημείο όπου βρίσκεται ο μικρός χώρος στάθμευσης, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του 13ου δημοτικού σχολείου, αποτελούσε μέχρι πρότινος εστία μιας ανυπόφορης δυσοσμίας, και ταυτόχρονα σοβαρό κίνδυνο προσβολής της δημόσιας υγείας. Η δυσοσμία αυτή αναδυόταν από τους κάδους, που για χρόνια βρίσκονταν εκεί τοποθετημένοι, εξυπηρετώντας τις ανάγκες απόθεσης των απορριμμάτων, κυρίως ζωικής προέλευσης, που παράγονταν στα μαγαζιά τα οποία δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της δημοτικής αγοράς.
 
Εντούτοις δεν είχε ληφθεί μέριμνα για την τακτικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων αυτών, με αποτέλεσμα η βρωμιά και η δυσοσμία που αναπτυσσόταν στο σημείο να κάνει τη ζωή δύσκολη, τόσο των επαγγελματιών της δημοτικής αγοράς, όσο επίσης των περιοίκων και των μαθητών και εκπαιδευτικών της παρακείμενης σχολικής μονάδας.
 
Το μαρτύριο αυτό έλαβε τέλος την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής απομάκρυνε τους παλιούς κάδους από το συγκεκριμένο σημείο, προμήθευσε με καινούργιους, μικρότερου μεγέθους, τα κρεοπωλεία και τα ιχθυοπωλεία που λειτουργούν στη δημοτική αγορά και καθιέρωσε ένα δρομολόγιο απορριμματοφόρου για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε καθημερινή βάση. Έτσι, οι επαγγελματίες έχουν την ευθύνη να διατηρούν στους χώρους τους τα απορρίμματα, τα οποία παράγουν, και να τα βγάζουν γύρω στις 3 κάθε μεσημέρι, την ώρα που έχει προγραμματιστεί να περνά το απορριμματοφόρο του δήμου.
 
Η αλλαγή προς το καλύτερο είναι εμφανής πλέον στην πίσω πλευρά της δημοτικής αγοράς και ευχής έργο είναι η συγκεκριμένη παρέμβαση να αντέξει στο χρόνο και να αποδειχτεί αποτελεσματική. Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.