Τελος στην αγωνια των υποψηφιων της τριτοβαθμιας

Στις 9.00 σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ταυτοχρόνως θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας οι κατάλογοι με τα ονόματα των επιτυχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι, πριν φτάσουν στο σχολείο τους, για να μοιραστούν την επιτυχία τους με τους συμμαθητές τους, θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών που διαφωνούν με τις βαθμολογίες τους θα μπορούν να ελέγξουν τα γραπτά τους το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, αφού υποβάλουν σχετική αίτηση τον Σεπτέμβριο.

Ο προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης Κώστας Πανδρεμένος εξήγησε πως σήμερα γύρω στις 9.00 θα βγουν οι βάσεις και μετά τις 10.00 αναμένουν ηλεκτρονικά τους επιτυχόντες ανά λύκειο «άμεσα θα ενημερωθούν όλα τα σχολεία και θʼ αναρτήσουμε τις καταστάσεις». Από χθες ενημερώθηκαν οι διευθυντές των σχολείων για να είναι στις θέσεις τους και να παραλάβουν τις καταστάσεις.

«Αφορά τα Γενικά Λύκεια, τα Επαγγελματικά και τους αποφοίτους του Β΄ Κύκλου ΤΕΕ». Τα ονόματα των παιδιών από τη μειονότητα θʼ ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, με εξαίρεση τους αποφοίτους που είναι επιτυχόντες με τη γενική κατηγορία.

Φέτος, ο νομός Ροδόπης είχε 670 αποφοίτους ενώ 700 περίπου παιδιά κατέθεσαν μηχανογραφικά, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προέρχονται από το 10% και διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια. «Ευελπιστούμε πως όλα θα πάνε καλά και τα παιδιά θα είναι ικανοποιημένα από την προσπάθειά τους και τα αποτελέσματα που πέτυχαν, αλλά και κάθε χρόνο η Ροδόπη να έχει τις επιτυχίες που της αναλογούν».

Η αγωνία έχει κορυφωθεί καθώς από την Παρασκευή στη Β/θμια δέχονται συνεχώς τηλεφωνήματα από γονείς που ζητούν πληροφορίες.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.