Τελος στην αδικια για τους κατοικους των Λαβαρων

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απέστειλε την απάντησή του στην από 28ης Ιουνίου 2010 αναφορά της βουλευτού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου, κ. Όλγας Ρενταρή – Τέντε, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκληθήκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 στα Λάβαρα.

 

Το Υπουργείο Υποδομών έχει εντάξει από τον Μάρτιο, με σχετική απόφασή του, τα Λάβαρα στις περιοχές του Έβρου οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 και συνεπώς δικαιούνται αποζημίωσης. Επίσης, προχώρησε στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (7.7.2010) με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών σύμφωνα με την οποία καθορίζονται τα πιστωτικά μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια του ν. Έβρου που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

 

Ως εκ τούτου οι πλημμυροπαθείς των Λαβάρων αλλά και όλων των περιοχών του νομού μας μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις προς την αρμόδια Υπηρεσία (Υ.Α.Σ.Β.Ε.) προκειμένου να τους χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή για την επισκευή ή ανακατασκευή των κτιρίων τους.

 

Η κ. Ρενταρή – Τέντε, εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή καθώς αποκαθιστά την αδικία την οποία υπέστησαν οι κάτοικοι των Λαβάρων. Παράλληλα όμως τονίζει την άμεση ανάγκη αποπεράτωσης του οδικού δικτύου με το ανάχωμα και τις κατάλληλες πόρτες νερού ώστε να μην υποστούν οι κάτοικοι του Έβρου παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

Χρηματοδοτείται η Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο

Τη χρηματοδότηση της Σχολής Αστυφυλάκων της περιοχής Διδυμοτείχου με το ποσό των 500.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρος Αρναουτάκης ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό σχετικό αίτημα.

 

Ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά την βουλευτή Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή – Τέντε για την εξέλιξη αυτή, αφού η ίδια είχε ενδιαφερθεί προσωπικά για την ικανοποίηση του αιτήματος.
Από την πλευρά της κ. Ρενταρή εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον Υφυπουργό για την θετική εξέλιξη στην ικανοποίηση του αιτήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.