Τελος αντιπυρικης περιοδου

Το «ευχαριστώ» του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ σε όλους τους εμπλεκόμενους

Η παρέλευση του Οκτωβρίου σήμανε τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Μιας περιόδου που δεν έλειψαν φυσικά οι εκδηλώσεις πυρκαγιών στην περιοχή μας ωστόσο βρήκαν σε ετοιμότητα τις πυροσβεστικές υπηρεσίες που επενέβησαν άμεσα και κατάφεραν στο μέτρο του εφικτού να αποτρέψουν τα χειρότερα σε όλες τις περιπτώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή του δήλωση στην οποία ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους.

«Με τη λήξη» σημειώνει ο κ. Δαδούδης «μιας ακόμα εξαιρετικά δύσκολης αντιπυρικής περιόδου λόγω καιρικών συνθηκών, που διήρκησε από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2020 (ανομβρία, υψηλές θερμοκρασίες-καύσωνες, χαμηλή υγρασία, πνέοντες άνεμοι, ύπαρξη πανδημίας covid 19) ως προϊστάμενος των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο, Πυροσβέστρια και Πυροσβέστη για την ενεργό συμμετοχή του στην αντιμετώπιση με επιτυχία όλων των συμβάντων που έλαβαν χώρα στην επιχειρησιακή επικράτεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούσαν δασικές, αγροτικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές».

«Θα ήταν παράλειψή μου» συνεχίζει ο ίδιος«να μην ευχαριστήσω θερμά όλους τους φορείς της περιφέρειάς μας για την ουσιαστική συνδρομή τους (Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και την πολιτική προστασία των Νομών της Περιφέρειας μας, Δασάρχες και Διευθυντές Δασών, Εθελοντικές Οργανώσεις Γ.Γ.Π.Π.) αλλά και τους ανώνυμους πολίτες που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο και από τον χώρο ευθύνης τους ο καθένας στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Κλείνοντας ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ δεν παραλείπει να επισημάνει πως «το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του προσωπικού του δεν σταματά στις 31 Οκτωβρίου. Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να προσφέρει τη βοήθειά του στους πολίτες που χρήζουν κάθε είδους βοήθεια, αλλά και να επεμβαίνει σε κάθε συμβάν που προκαλείται είτε από φυσικό φαινόμενο είτε από ανθρώπινη δραστηριότητα. Καλό χειμώνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.