Τελικος ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Αστερας Καβαλας – Φιλια Ορεστιαδας 41-69

Αθλητές, φίλαθλοι και παράγοντες από όλη την ΠΑΜ-Θ τίμησαν τη μνήμη του τέως προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσου Χαραλαμπίδη

Στον τελικό κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής το Σάββατο 14 Μαΐου, ο Αστέρας Καβάλας αναδείχθηκε κυπελλούχος καθώς επικράτησε, σχετικά άνετα, της Φιλίας Ορεστιάδας με σκορ 69-41.
 
Ο τελικός πραγματοποιήθηκε και θα διεξάγεται πλέον κάθε χρόνο στην Κομοτηνή, στη μνήμη του Τάσου Χαραλαμπίδη, ιδρυτικού μέλους και πρώην προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από το 1984 έως το 1996, ενώ από το 1997 έως το 2011 ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ.
 
Για αυτόν τον λόγο στον τελικό παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ.Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κ.Νίκος Νικολόπουλος, οι οποίοι πριν το τζάμπολ του αγώνα παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στην σύζυγο του εκλιπόντος κ. Μαρία Χαραλαμπίδη.
 
Εκτός των δύο προέδρων το «παρών» στον τελικό έδωσαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ κ.Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο υπεύθυνος των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κ.Βασίλης Χαλκιάς καθώς και αρκετοί παράγοντες και παίχτες από όλη την περιφέρεια.
 
Το κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής ήταν κατάμεστο από φιλάθλους και των δύο ομάδων αλλά και φίλων που αγαπάνε το μπάσκετ από όλη την περιφέρεια.
 
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αείμνηστου Τάσου Χαραλαμπίδη. 

Η εικόνα του αγώνα

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα ο Αστέρας Καβάλας επέβαλε τον ρυθμό του και εκμεταλλευόμενος τα λάθη και τις βεβιασμένες άστοχες επιθέσεις της ομάδας της Ορεστιάδας κατάφερε να αναπτύξει διαφορά 11 πόντων με το σκορ στο φινάλε του πρώτο δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 8-19.
 
Ακριβώς ίδια ήταν η εικόνα και στο 2ο δεκάλεπτο, με τον Αστέρα να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ, διευρύνοντάς μάλιστα στην διαφορά στο 14:30 στους 15 πόντους( 10-25).
 
Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Καβάλας να προηγείται με 18-31.
 
Στην τρίτη περίοδο η Φιλία Ορεστιάδας προσπάθησε και κατάφερε να μειώσει την διαφορά στο 23΄στους 9 πόντους (23-32) αλλά μέχρι εκεί.
 
Ο Λεωνίδας Μαγιάννης αφύπνισε τους παίχτες του που ανέβασαν και πάλι σε διψήφια νούμερα την διαφορά
και το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου τους βρήκε προηγούμενους με 34-45.
 
Το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε τυπική διαδικασία καθώς οι Καβαλιώτες στο 33΄έφτασαν την διαφορά στους είκοσι πόντους (35-55).
 
Σε μία ύστατη προσπάθεια η Φιλία προσπάθησε να μειώσει και κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 13 πόντους και το 41-69 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Με την λήξη της αναμέτρησης οι παίχτες του Αστέρα Καβάλας ένα κουβάρι και με τις σαμπάνιες στα χέρια πανηγύρισαν την κατάκτηση του κυπέλλου.
 
Την απονομή του κυπέλλου έκανε η σύζυγος του αείμνηστου Τάσου Χαραλαμπίδη, Μαρία. 

Γιώργος Βασιλακόπουλος «Σε συνεχή άνοδο το μπάσκετ στην περιφέρεια»

Μετά το τέλος του τελικού ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε ευχαριστημένος από την διεξαγωγή του τελικού, για την παρουσία του κόσμου και την εικόνα που έδειξαν οι δύο φιναλίστ καθώς πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες. Επίσης τόνισε πως αυτό είναι απόδειξη πως το μπάσκετ στην περιφέρεια πάει πολύ καλά και είναι σε συνεχή άνοδο. Σε ερώτηση για το αν θα δούμε στην περιοχή μας και την εθνική ομάδα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε «πως ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ΕΚΑΣΑΜΑΘ για να αγωνιστεί στην περιφέρεια».
 
Δεκάλεπτα: 8-19, 18-31, 34-45, 41-69
Φιλία Ορεστιάδας (Γιώργος Ουζουνίδης): Κατσαβριάς 10, Ευαγγέλου 7, Μπερτσιμάς 7, Χερκελετζής 3, Σαββουλίδης 2 , Κοντούρης, Σαρηγγιαννίδης 6 (1), Γιαννακουδάκης 2, Σιμιτσάκης, Αμαραντίδης 4, Κιηγμάς, Σουβαράς.
Αστέρας Καβάλας (Λεωνίδας Μαγιάννης): Αθανασιάδης 25 (4), Παπαζώτος 17(2), Παπαδόπουλος 10(1), Θανάση , Μαραβέγιας 3 (1), Μαρκόπουλος, Ζωτίδης, Μουζίκας 3 (1), Γεωργιάδης 2, Μιζιου 5, Καγιάς 2, Μυτικόπουλος 2.
Διαιτητές: Ντούρας – Παπαγερίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.