Τελετη υποδοχης 270 πρωτοετων του ΤΕΦΑΑ

Τελετή υποδοχής των 270 πρωτοετών του ΤΕΦΑΑ πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Τμήματος, ενώ αργότερα ακολούθησε ορκωμοσία των πτυχιούχων του ΤΕΦΑΑ. Γονείς, φίλοι και συγγενείς ήταν εκεί για να χαρούν από κοντά τους δικούς τους ανθρώπους που ξεκινάνε την σταδιοδρομία τους.

Μια ιδιαίτερη ημέρα αποτέλεσε για το ΤΕΦΑΑ η χθεσινή, καθώς συνδυάστηκε η τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της με την ορκωμοσία των τελειοφοίτων.

Οι 270 πρωτοετείς φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο περιβάλλον, να γνωρίσουν τους καθηγητές, καθώς και τους χώρους του Τμήματος. Πιο συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα στην τελετή ορκωμοσίας που ακολούθησε αμέσως μετά, με τους τελειόφοιτους -που αποτελούν την φουρνιά του Ιουνίου- να αποχαιρετούν την Σχολή για να ξεκινήσουν την σταδιοδρομία τους.


Τους πρωτοετείς καλωσόρισε ο πρόεδρος του Τμήματος Γιώργος Μαυρομάτης, ενώ αναφερόμενος στον αριθμό των φοιτητών του πρώτου έτους, είπε ότι «πρόκειται για 270 πρωτοετείς σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, ενώ περιμένουμε και τους αθλητές. Σε λίγο αναμένεται να διαμορφωθεί ο ακριβής αριθμός τους».

Όσο για τις δραστηριότητες του Τμήματος, που αφορούν στους απόφοιτους, αναφέρθηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που τους παρέχει το Τμήμα, ενώ τόνισε ότι χρειάζονται κι άλλα προγράμματα, όπως η ενημέρωση σε νέα προϊόντα στο χώρο που προκύπτουν. «Δεν είμαστε πάρα πολύ καλά οργανωμένοι. Αλλά έχουμε την ιστοσελίδα ειδικά για τους τελειόφοιτους. Κάνουμε τις εκδηλώσεις αυτές, που αποτελούν πλέον θεσμό. Για τους πρόσφατα τελειόφοιτους προσπαθούμε να παρέχουμε πληροφορίες για εργασία μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης».

Τους πρωτοετείς και τους τελειόφοιτους χαιρέτησε και ο αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σάββας Τοκμακίδης, ο οποίος καλωσόρισε τους πρωτοετείς στο Τμήμα ενώ ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους τελειόφοιτους.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.