Τελετη ονομασιας 516 νεων αστυφυλακων

Σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναϊδρίου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου και η τελετή ονομασίας των Νέων Αστυφυλάκων, εκπαιδευτικής σειράς 1999-2001.

Παραβρέθηκαν ο γ.γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Παπαδόπουλος, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Στέργιος Σταυρόπουλος, ο Αντινομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Ευστρατίου, το μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Χρύσα Μανωλιά, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Βιολιτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μπραντζουκάκης και εκπρόσωποι των Αστυνομικών Σωματείων.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός και ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Τσαλπαράς πραγματοποίησαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναιδρίου του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, το οποίο χτίστηκε εις μνήμη Δοκίμων Αστυφυλάκων: Ερασμίας Γκόνου, Μαρούση Αποστόλου, Τσιτκάνου Ζαχαρία και Χρυσάφη Βασιλείου.

Ακολούθησε αποφοίτηση των Δοκίμων Αστυφυλάκων. Σύμφωνα με τη δήλωση του Διοικητή Τ.Δ.Α. Κομοτηνής κ. Σ. Σιαψαλάκη, «από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής αποφοίτησαν σήμερα 516 άνδρες και γυναίκες Αστυφύλακες, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις μάχιμες υπηρεσίες ανά την Επικράτεια. Προσπαθήσαμε στο χρονικό διάστημα της εκπαίδευσης που ξεπερνάει τα 2 χρόνια, να τους δώσουμε όλα τα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια ούτως ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην επιτήρηση. Στη Σχολή δίδαξαν έμπειροι αξιόλογοι καθηγητές του Δ.Π.Θ., αξιόλογα στελέχη της Αστυνομίας, άριστοι καθηγητές από έξω, δικηγόροι. Θέλω να πιστεύω ότι μετά από μία μακροχρόνια εκπαίδευση και με όλα τα εφόδια, που καταφέραμε να τους δώσουμε, θα ανταπεξέλθουν απόλυτα στην αποστολή τους.

Τους εύχομαι δύναμη, υγεία, και καλή σταδιοδρομία».


Κατά την τελετή ονομασίας των Νέων Αστυφυλάκων, έγινε η απονομή πτυχίων σε 516 απόφοιτους Αστυφύλακες από τους παραβρισκόμενους επισήμους.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Βιολιτζής στη δήλωσή του όσον αφορά το καθήκον του Αστυνομικού ανέφερε ότι «ανέκαθεν ο ρόλος του ήταν να προσφέρει στην κοινωνία τις υπηρεσίες του ούτως ώστε ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής, να αισθάνεται ήρεμος, ψύχραιμος, αποφασιστικός για να κάνει την δική του δημιουργία, πρωτοβουλία, με τη δική του θέληση και τη δική του δύναμη.

Στην πορεία όμως ανάλογα με τις συνθήκες της κοινωνίας και διαβίωσης έχουμε προβλέψει και το έγκλημα. Πάντα προηγείται το έγκλημα, για αυτό θα πρέπει να έχουμε γοργό ρυθμό ώστε να το προλαβαίνουμε. Εδώ χρειάζεται και η καταστολή, επειδή επιθυμία όλων μας είναι να έχουμε τους σχεδιασμούς στην οργάνωση, στη στελέχωση και τις δυνάμεις εκείνες που θα πρέπει τα προλαμβάνουμε ούτως ώστε να μην δεχόμαστε εμείς τον εγκληματία. Αυτά όλα επιτυγχάνονται βέβαια, όχι απόλυτα. Για αυτό κάθε από τις Σχολές χρόνο έχουμε την αποφοίτηση νέου αίματος, νέων αστυνομικών με τους οποίους έχει εμπλουτιστεί πλέον η ασφάλεια της χώρας με νέο αίμα, νέα παιδιά δυνατά και στο μυαλό και στη ψυχή και στο σώμα».

Εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε από τον γ.γ. της ΠΑΜ-Θ κ. Άρη Παπαδόπουλου η τελετή ορκωμοσίας των σπουδαστών του Τ.Δ.Α.Κομοτηνής. «Η Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή είναι μεγαλύτερη της Ελλάδας. Νομίζω, ότι και οι κτιριακές υποδομές είναι πολύ ωραίες.

Δυστυχώς, είναι μία εποχή όπου το κοινό αλλά και το οργανωμένο έγκλημα γίνεται πιο επικίνδυνο με σύγχρονες μεθόδους που τους ακολουθεί η πολιτεία. Ειδικά μετά από τα τρομοκρατικά γεγονότα και γύρω από το ζήτημα του άνθρακα απαιτείται από την ελληνική αστυνομία να φροντίζει για ασφάλεια των πολιτών.

Νομίζω ότι η εκπαίδευση ο σύγχρονος εξοπλισμός βοηθάνε στους αστυνομικούς στο έργο τους. Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία έχει κάνει σημαντικά βήματα. Είμαι σίγουρος ότι αυτά που δίνει η ελληνική πολιτεία, θα τα πάρει από τους Αστυφύλακες.»


Στη συνέχεια ο κ. Α. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη συνάντηση, στην οποία προσκάλεσε όλους του γ.γ. των Περιφερειών ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Κ. Σκανδαλίδης.

«Θα γίνει Συντονιστικό Συμβούλιο όπου οι γ.γ. των Περιφερειών θα ενημερωθούν σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Καποδίστριας» και γενικά όσον αφορά την πορεία των έργων της Περιφέρειας, τη Νομαρχίας και των Δήμων.

Και βέβαια για τις υπόλοιπες δραστηριότητες που απασχολούν τις Περιφέρειες, που είναι τα μεγάλα έργα του Γ΄ ΚΠΣ, και τα ενδιάμεσα προγράμματα, όπως είναι το ΕΠΤΑ, η Ολυμπιάδα 2004, τσιγγάνοι, νεοπρόσφυγες.»

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.