Τελετη αγιασμου των ειδικων φρουρων, που εκπαιδευονται στη Σχολη Αστυφυλακων

Η τελετή αγιασμού των ειδικών φρουρών, που εκπαιδεύονται στο κέντρο εκπαίδευσης στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιήθηκε εχθές το μεσημέρι με την παρουσία και του γενικού επιθεωρητή αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Κασαπάκη. Οι 500 εκπαιδευόμενοι του κέντρου εκπαίδευσης, που λειτουργεί στην πόλη μας δέχτηκαν τις ευχές, αλλά και την παρότρυνση να επιτελέσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το δύσκολο έργο, που αναλαμβάνουν σε λίγο καιρό, όταν περατωθεί η διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα σώματα ασφαλείας, από τη δημοτική αρχή της Κομοτηνής, καθώς και εκπρόσωπος του υφυπουργού Εσωτερικών και κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Γιώργου Πεταλωτή. Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού, ακολούθησε εντυπωσιακό πρόγραμμα επιδείξεων από ομάδα εκπαιδευόμενων, που κέρδισαν τα συγχαρητήρια των επισήμων.

Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλιος, προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας «Εκτός από τα μαθήματα και την εμπειρία, ο αστυνομικός έχει την ανάγκη και της πνευματικής ενίσχυσης»

Ο αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλιος, προϊστάμενος της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρέθηκε στη Θράκη στο πλαίσιο της τακτικής ετήσιας επίσκεψής του στις αστυνομικές υπηρεσίες, ευχήθηκε στους ειδικούς φρουρούς «να έχουν πρωτίστως καλή υγεία και περαιτέρω να επιτελέσουν σωστά το έργο, που τους ενέθεσε η ελληνική πολιτεία, για χάρη του ελληνικού λαού». «Το έργο του αστυνομικού», τόνισε, «είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο πολλές φορές». «Γι’ αυτό το λόγο», συνέχισε, «ο αστυνομικός έχει την ανάγκη και της πνευματικής ενίσχυσης. Εκτός από τα μαθήματα, που θα παρακολουθήσουν εδώ στη σχολή και εκτός από την εμπειρία, που θα αποκτήσουν στις υπηρεσίες τους, θα έχουν αυτήν την ανάγκη της πνευματικής και ηθικής ενίσχυσης. Διότι γενικά οι αστυνομικοί παλεύουν ενάντια στο πολύπλευρο κακό, το οποίο δυστυχώς υπάρχει μέσα στην κοινωνία μας. Ο θεός, λοιπόν, ας ευλογεί και αυτά τα παιδιά, για να επιτύχουν στο έργο τους».

Κωνσταντίνος Κασαπάκης, γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος «Πλεονέκτημα για την Ελληνική Αστυνομία ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευόμενων προέρχεται από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού»

Ο κ. Κασαπάκης, εκπροσώπησε τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν είχε τη δυνατότητα να παρευρεθεί στην τελετή. Όπως υπογράμμισε, «το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευόμενων προέρχεται από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν για αυτούς, αλλά και ένα μεγάλο όφελος και πλεονέκτημα για την Ελληνική Αστυνομία».
Εξήρε επίσης και τη συμβολή των εκπαιδευτών τους, αλλά και τις δυνατότητες εκπαίδευσης, που παρέχει η σχολή. «Η σχολή είναι σύγχρονη», υποστήριξε, «και οι εκπαιδευτές και καθηγητές είναι βέβαιο ότι θα τους προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία, που απαιτούνται, έστω και αν αυτή η εκπαίδευσή τους είναι ταχύρυθμη, ώστε να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους μετά την έξοδο από τη σχολή. Αυτά τα καθήκοντα δεν είναι άλλα από την προστασία των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, ένας αγώνας τον οποίο δίνει καθημερινά η ελληνική αστυνομία. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών».

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν έχει προβλεφθεί ορισμένοι από τους εκπαιδευόμενους ειδικούς φρουρούς να παραμείνουν στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, ο κ. Κασαπάκης υποστήριξε ότι «ανήκει μέσα στον προγραμματισμό του αρχηγείου, αλλά το πρώτιστο μέλημα είναι η παρουσία ικανοποιητικής εν τω συνόλω αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, για να μπορεί να ανταποκριθεί πληρέστερα στα καθήκοντα, με βάση τις ιδιαιτερότητες, που έχει η περιοχή και τα προβλήματα, που παρουσιάζονται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.