Τελετη αφης ολυμπιακης φλογας απο την Παναγια Κοσμοσωτειρα

Ιδιαίτερης σημασίας επίσκεψη αυτή που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η πρόεδρος των Special Olympics στη Θράκη και συγκεκριμένα στο Δήμο Φερών αφού ανήγγειλε την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας από το μνημείο της Παναγίας Κοσμοσώτειρας για το διάστημα 7 & 8 Σεπτεμβρίου εν όψει της έναρξης των πανευρωπαικών αγώνων στην Πολωνία .

 

Η εξαγγελία της προέδρου των Special Olympics Γιάννας Δεσποτοπούλου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Φερών και το υψηλής ιστορικής αξίας μνημείο της Παναγίας Κοσμοσώτειρας που κοσμεί τις Φέρες και τη Θράκη ολόκληρη .

 

Ο Ναός της Κοσμοσώτειρας χτίστηκε το 1152 από τον σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό ,σήμερα το λαμπρό αυτό αρχιτεκτόνημα και μεγαλοπρεπές βυζαντινό μνημείο είναι το σύμβολο του Θρακικού Ελληνισμού .

 

Η πρόεδρος των Special Olympics δήλωσε ενθουσιασμένη από την ιστορική διαδρομή της πόλης των Φερών ενώ ανέφερε πως η απόφαση να γίνει η τελετή αφής της φλόγας στο ιστορικό μνημείο της Παναγίας Κοσμοσώτειρας ελήφθη μετά και την επαφή που είχε με τους μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμο και Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κκ Δαμασκηνό .

 

«Η απόφαση αυτή αποτελεί τιμή για την πόλη των Φερών ,τoυς κατοίκους της και όλους τους Θρακιώτες . Ευχαριστώ θερμά την κ .Δεσποτοπούλου για την επιλογή της να ορίσει την Παναγία Κοσμοσώτειρα σημείο αφής Ολυμπιακής Φλόγας » δήλωσε ο Δήμαρχος Φερών Γιώργος Ούστογλου .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.