Τελευταια φαση συναντησεων του Ηλ. Μπουκα για την προωθηση της προτασης οδικης συνδεσης μεταξυ Ιασμου και Πολυαρνου

«Το έργο θα βάλει τον Ίασμο στον τουριστικό χάρτη της Θράκης», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου,  κ. Ηλία Μπούκα με αυτοδιοικητικούς φορείς και βουλευτές της Ροδόπης για την προώθηση της πρότασής οδικής σύνδεσης μεταξύ Ιάσμου και Πολυάρνου προς την Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Η πρόταση του κ. Μπούκα επιδόθηκε στους κ.κ. Δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δήμου Ιάσμου, Κυριάκο Αμούτζα , Καδή Ισμέτ, Παναγιώτη Σπορίκη, Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο, Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νικόλαο Τσαλικίδη, Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Βουλευτές Ροδόπης και Μέλη της Επιτροπής, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δημήτρη Χαρίτου και Βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου ζήτησε να προωθήσουν όλοι μαζί ένα ζήτημα κομβικής σημασίας για τον Ίασμο. «Το έργο θα βάλει τον Ίασμο στον τουριστικό χάρτη της Θράκης», όπως τονίζει ο κ. Μπούκας.

Ειδικότερα η πρόταση του Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου είναι η εξής:

«Επ' αφορμή της σύστασης Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, εκφράζοντας την ανάγκη προώθησης συγκροτημένων αναπτυξιακών προτάσεων που θα διέπονται από ρεαλισμό, ώστε κάθε ιδιαίτερος τόπος της Θράκης ν' αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να λάβει εκείνο που του αναλογεί.θεωρώ πως είναι αναγκαίο ο Ίασμος να συμπεριληφθεί στα σχέδια ανάπτυξης, αφού έχει τεράστιες δυνατότητες.

Έχοντας τη διπλή ιδιότητα τόσο ως Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας, όσο και του Προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου, η πρότασή μου προς την Επιτροπή – μέσω και των φορέων για τον Ίασμο- είναι η επισκευή/αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί από τον Ίασμο στο Πολύαρνο.

Το σκεπτικό μου βασίζεται στην ανάπτυξη μέσω της επισκεψιμότητας, αφού η περιοχή του Πολυάρνου μπορεί να γίνει πόλος έλξης για πολλούς χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φυσικού κάλλους (Θρακικά Μετέωρα, κοιλάδα Κομψάτου, σπάνια πουλιά και άγρια άλογα, ορεινό καταφύγιο πλήρως εξοπλισμένο κα) που διαθέτει.. Το έργο μπορεί να δώσει πνοή στην περιοχή, αφού θα καταστήσει τον Ίασμο ως τόπο προορισμού.

Η ορεινή περιοχή του Πολυάρνου στον Ίασμο, σε συνδυασμό με την λίμνη Βιστωνίδα, αλλά με την ύπαρξη μεσαιωνικού γεφυριού λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό Ιάσμου, μπορούν να βάλουν την περιοχή στο χάρτη προορισμών της Θράκης, κάτι το οποίο θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνον στον ίδιο τον Ίασμο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή τόσο της Ξάνθης όσο και της Κομοτηνής, αφού ο Ίασμος βρίσκεται ανάμεσα στις δύο αυτές πόλεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.