Τεχνικη συναντηση για την αξιολογηση προτασεων του Δ΄ΚΠΣ

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κομοτηνής (Δ.Ε.Α.ΚΟ.) πραγματοποιήθηκε χθες η τεχνική συνάντηση, στο πλαίσιο της υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Αστικών Προγραμμάτων.

Στόχος της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και φορείς από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και υπεύθυνοι των διαχειριστικών αρχών, ήταν η καταγραφή, ανάλυση και αξιολόγηση των δράσεων που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, καθώς και η κατάθεση προτάσεων για το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Αναφερόμενη στο σκοπό της συνάντησης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κομοτηνής (Δ.Ε.Α.ΚΟ.) κ. Φελίνα Καζάκου δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα μετά από την πρωτοβουλία της Δ.Ε.Α.ΚΟ. εκπροσώπους και φορείς απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κυρίως, από τους δήμους της, καθώς επίσης και τους υπευθύνους των διαχειριστικών αρχών. Σκοπός της συνάντησης αυτής -που γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των Ολοκληρωμένων Αστικών Προγραμμάτων, τα οποία υλοποιούνται από κοινού από πολλούς δήμους της Περιφέρειας- είναι να κάνουμε μια καταγραφή, ανάλυση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και των πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε καινούριο προγραμματισμό για τη νέα Προγραμματική Περίοδο».

Μετά από την καταγραφή και την αξιολόγηση των μέχρι τώρα δράσεων ακολούθησε ο προγραμματισμός για την διαμόρφωση νέων Ολοκληρωμένων Αστικών Προγραμμάτων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο. «Ουσιαστικά βλέπουμε ότι τα νέα προγράμματα θα αρχίσουν να τρέχουν, κυρίως, στις αρχές του καλοκαιριού. Επομένως, εμείς πρέπει να μεταφέρουμε στο Υπουργείο μια πιο ολοκληρωμένη και σαφής εικόνα για το τι θέλουμε να κάνουμε από δω και πέρα».

Δράσεις που αφορούσαν στις υποδομές και παρεμβάσεις στο αστικό δίκτυο της πόλης και με επίκεντρο τον άνθρωπο υλοποιήθηκαν στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Αστικών Προγραμμάτων, όπως μετέφερε η κ. Καζάκου. «Είχαμε δράσεις που αφορούσαν υποδομές και παρεμβάσεις στο αστικό δίκτυο της πόλης, καθώς επίσης και κέντρο τον άνθρωπο. Για παράδειγμα, η Δ.Ε.Α.ΚΟ. υλοποίησε δράσεις που αφορούσαν στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς επίσης και δράσεις όπως η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα, όπως η συμβουλευτική υποστήριξη, ο αλκοολισμός».

Υποδομές και άνθρωπος είναι δύο κύριοι στόχοι, γύρω από τους οποίος πρέπει να επικεντρώνεται ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Δ.Ε.Α.ΚΟ. «Η νέα Προγραμματική Περίοδος θα έχει κύριο άξονα τον άνθρωπο, δηλαδή όποιες ενέργειες και δράσεις θα επικεντρώνονται γύρω από τον άνθρωπο», σημείωσε η κ. Καζάκου τονίζοντας ότι σκοπός της Δ.Ε.Α.ΚΟ. είναι «να γίνουμε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται, ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε από τη νέα Προγραμματική Περίοδο και το τελευταίο ευρώ που θα διατεθεί στην Περιφέρειά μας».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση-συνάντηση των φορέων της Κομοτηνής, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007, στις 10.00 το πρωί σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Στην συνάντηση αυτή θα γίνει παρουσίαση και καταγραφή απόψεων και ιδεών με θέμα το Αστικό Παρατηρητήριο. «Είναι καλεσμένοι όλοι οι φορείς, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, των συλλόγων και του Δήμου έτσι ώστε να κάνουμε την πρώτη παρουσίαση και καταγραφή απόψεων και ιδεών για το πώς θέλουμε να στηθεί το αστικό παρατηρητήριο».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.