Τεχνικα εργα και ημερες στην Κομοτηνη

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής Παύλος Δαμιανίδης μετέφερε την παρούσα εικόνα των έργων που εκτελούνται στην Κομοτηνή, όπως και το σχεδιασμό παρεμβάσεων και αποκαταστάσεων για το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα έργα είναι και η βελτίωση των υφιστάμενων ασφαλτόδρομων σε μήκος 7 χλμ και η ασφαλτόστρωση άλλων 7 χλμ που ήταν χωματόδρομοι, μέσα από χρήματα που προέρχονται από το πρόγραμμα «Θησέας».

«Δύο μεγάλα έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί και είμαστε στη φάση υπογραφής της σχετικής σύμβασης με τους αναδόχους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σημαντικές παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης στην πόλη. Τις επόμενες μέρες ξεκινάει η ασφαλτόστρωση κάποιων κεντρικών δρόμων: τμήμα της οδού Φιλίππου, οι οδοί Κονδύλη και Πλαστήρα, η οδός Μάρκου Μπότσαρη, η 14ης Μαΐου, τμήμα της οδού Ορφέως και τμήμα της Μακεδονίας, όπως και άλλοι κεντρικοί δρόμοι. Σε λίγο καιρό, όταν θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σχετική σύμβαση, θα προβούμε στην ασφαλτόστρωση πολλών δρόμων μέσα στην πόλη: θα γίνει σε μήκος 7 χλμ ανακατασκευή, δηλαδή βελτίωση των υφιστάμενων ασφαλτόδρομων, και σε μήκος άλλων 7 χλμ. θα γίνει ασφαλτόστρωση σε δρόμους που σήμερα είναι χωματόδρομοι». Το κόστος της ανακατασκευής και της ασφαλτόστρωσης για τα 14 χλμ είναι 3 εκατ. ευρώ και το ποσό έχει εγκριθεί από το «Θησέα».

Ο κ. Δαμιανίδης σημειώνει ότι συνεχίζεται η επούλωση φθορών, όπως είναι οι λακκούβες, σε μικρά σημεία των δρόμων, που αφορούν έργα συντήρησης. «Όπως είχαμε δεσμευτεί ως δημοτική αρχή μέχρι τον επόμενο χειμώνα (2005- 2006) θα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η εικόνα του οδικού δικτύου της πόλης» μεταφέρει ο αντιδήμαρχος τεχνικών.

Παιδικές χαρές

Κοντά στην ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των δρόμων οι πολίτες δίνουν έμφαση στην επαρκή παρουσία χώρων παιχνιδιού, όπως και στην τακτική συντήρησή τους.

«Στα κεντρικά σημεία της πόλης έχουν κατασκευαστεί αρκετές παιδικές χαρές, οι οποίες συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα πρόσφατα συντηρήθηκαν. Κατασκευάζονται νέες παιδικές χαρές περιμετρικά της πόλης. Επιχειρούμε σε κάθε γειτονιά, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι από το κέντρο της πόλης, να δημιουργήσουμε χώρους αναψυχής για τα παιδιά» διατυπώνει ο κ. Δαμιανίδης.

Σε σχετική ερώτηση του ΠτΘ για την πορεία του δρόμου που οδηγεί από το Kosmopolis στην πανεπιστημιούπολη, στο οποίο οι εργασίες ξεκινούν και σταματούν απρόβλεπτα, ο κ. Δαμιανίδης παρατηρεί ότι ο δήμος από την πλευρά του έχει μεταφέρει κατά καιρούς τη διαμαρτυρία του, έχοντας ζητήσει και εγγράφως την επίσπευση των εργασιών, πλην όμως δεν υπάρχει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το έργο έχει δημοπρατηθεί από την Εθνική Κτηματική.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.