Ταξιδι στην Ανατολη με το AsiaQuest

11 χώρες, 6 μήνες και 3 εθελοντικά πρότζεκτ για τον Ελπιδοφόρο και τη Δώρα στο νέο οδοιπορικό τους που παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή

Τον Ελπιδοφόρο  Χρυσοβέργη και τη Δώρα Μπίτση πρωτογνωρίσαμε στην Κομοτηνή με το ντοκιμαντέρ Afriquest, το οποίο εξιστορούσε το 6μηνό οδοιπορικό τους στην Αφρική, όπου ταξίδεψαν 12 χώρες με μέσα μαζικής μεταφοράς συνδυάζοντάς το με 5 ξεχωριστά εθελοντικά προγράμματα. Τους είδαμε ξανά με το Wheeling2help, όπου βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα τεράστιο αναπηρικό αμαξίδιο συντεθειμένο από εθελοντές, και την Τετάρτη 8 Μαρτίου επέστρεψαν με το «AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο», το οδοιπορικό τους στην Ασία όπου πάλι συνδύασαν το ταξίδι με την προσφορά.
 

Αυτή τη φορά η διαδρομή ήταν από το Νέο Δελχί στην Ινδία μέχρι το Πεκίνο στην Κίνα, εξερευνώντας 11 υπέροχες χώρες με διαφορετικές κουλτούρες, συνήθειες και πολιτισμό. Δεν διέτρεξαν βέβαια όλη την Ασία, αλλά ξεκίνησαν από την Ινδία, συνέχισαν βόρεια στο Νεπάλ όπου βοήθησαν να χτιστεί ένα θερμοκήπιο στο χωριό Τακούρε που έπληξε ο φονικός σεισμός πριν από 2 περίπου χρόνια, συνέχισαν στην Ταϊλάνδη και προχώρησαν στην Σιγκαπούρη περνώντας από τη Μαλαισία. Στην συνέχεια πέρασαν απέναντι, στην Ινδονησία και το Μπαλί, και συνέχισαν στην Καμπότζη και το Βιετνάμ, όπου έκαναν εθελοντικές δράσεις, με αυτή του Βιετνάμ μάλιστα να έχει συμμετοχή και από άλλους Έλληνες, στους οποίους είχαν κάνει ανοιχτή διαδικτυακή πρόσκληση, με 13 τελικά από τους «προσκεκλημένους» να βοηθούν να χτιστεί μια αίθουσα νηπιαγωγείου. Τέλος, μετά από μια στάση στο Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες, κατέληξαν στο Πεκίνο.
 
 

Αξέχαστες εμπειρίες και προσφορά 

Την απόφαση να ταξιδέψουν στην Ασία, εξήγησε ο Ελπιδοφόρος  Χρυσοβέργης, την πήραν όταν είδαν πώς αγκάλιασε ο κόσμος το πρώτο τους ταξίδι στην Αφρική, για αυτό αποφάσισαν να το ξανακάνουν, σε διαφορετικό μέρος του κόσμου αυτή τη φορά. «Σε παρόμοιο στυλ πάλι, με χαμηλό καθημερινό μπάτζετ κάναμε και εκεί κάποια εθελοντικά προγράμματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού» σημείωσε, τονίζοντας πως παρόλο που υπήρχαν κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο ταξιδιών, η Αφρική είναι πιο «πρωτόγονη», πιο παρθένα, ενώ στην Ασία παρατήρησαν μια ποικιλία όσο αφορά τις θρησκείες αλλά και τις γαστρονομικές συνήθειες, αντλώντας εμπειρίες που θα τους έμειναν αξέχαστες.
 

«Την διαφορά τη δίνει ο τόνος της παράδοσης. Ο κόσμος εκεί είναι πιο ήρεμος, πιο ατμοσφαιρικός» σημείωσε από την πλευρά της η Δώρα Μπίτση, τονίζοντας πως οι θρησκείες καθορίζουν πολλές από τις συνήθειες των διαφορετικών ανθρώπων, στεκόμενη στην ομορφιά των ναών και γενικότερα του τοπίου σε αυτές τις περιοχές. «Είναι μια εκπληκτική διαδρομή, με πάρα πολύ όμορφα μέρη. Αξίζει κανείς να δει το Ντοκιμαντέρ και να εμπνευστεί από τους ανθρώπους στους οποίους έχουμε πάρει συνέντευξη και τι έχουν να μας πουν» τόνισε, σημειώνοντας πως πολλές ήταν οι φορές που σταμάτησαν κάπου, και δύσκολα πήραν την απόφαση να συνεχίσουν το ταξίδι.
 
 

Επόμενο το LatinQuest; 

Ερωτηθέντες αν το ταξίδι τελείωσε για αυτούς, ή αν θέλουν να το συνεχίσουν σε μια άλλη γωνιά του κόσμου, για παράδειγμα στην Λατινική Αμερική, τόνισαν πως αποτελεί ελπίδα πως θα το κάνουν σύντομα. «Όταν ξεκινάς ένα ταξίδι, όχι μόνο για να δεις ένα τόπο αλλά για να γνωρίσεις άλλες οικογένειες, σε άλλα μέρη του πλανήτη, είναι κάτι που μας ωθεί να συνεχίσουμε, οπότε θα δείτε πολλά περισσότερα από εμάς στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά η Δώρα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.