Ταξιδι με το βλεμμα των παιδιων

«Ταξίδι με το βλέμμα των παιδιών» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΚ για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια της εβδομάδας εκδηλώσεων, στην κεντρική πλατεία της πόλης το απόγευμα της Κυριακής. Ένα μίνι λούνα παρκ με τρενάκι, κινούμενα ζωάκια και κατασκευές για φωτογράφηση χάρισαν χαρούμενες στιγμές στα παιδιά και τους γονείς. Παράλληλα μοιράστηκαν στα παιδιά γλειφιτζούρια, μαλλί της γριάς καθώς και βιβλία με παραμύθια και αξιόλογα δείγματα της παιδικής πεζογραφίας.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση με τις ζωγραφιές και τα γράμματα των μαθητών από όλα τα δημοτικά της πόλης με θέμα την πυρκαγιά. Οι ζωγραφιές θα μεταφερθούν από τις περιβαλλοντικές ομάδες των Γυμνασίων στα παιδιά στη Ζαχάρω.

Η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Ελπινίκη Μουστάκα μιλώντας για τα γράμματα και τις ζωγραφιές των παιδιών τόνισε ότι «τα γράμματα, αλλά και οι ζωγραφιές των παιδιών πραγματικά ήταν συγκλονιστικά. Η κάθε μια έχει το δικό της νόημα, δείχνει την ευαισθησία των παιδιών. Bλέπουμε ότι τα παιδιά έζησαν την πυρκαγιά, έστω και από μακριά, την κατάλαβαν, πόνεσαν και έκλαψαν για την πυρκαγιά. Και όλα αυτά φαίνονται μέσα από τις ζωγραφιές τους και μέσα από τα γράμματα».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης τόνισε την ευαισθητοποίηση που δείχνει η νέα γενιά σε όλα τα θέματα λέγοντας ότι «είναι καταπληκτική και έχουμε σήμερα ένα παράδειγμα, βλέπουμε την αθρόα συμμετοχή όλων των παιδιών. Θα παρακαλούσα όλους τους Κομοτηναίους να το δουν, αλλά και για όσους δεν θα το έχουν δει έχουμε μέριμνα ώστε αυτά να μείνουν σαν αρχείο γιατί πραγματικά τέτοιου είδους ευαισθησία από τα παιδιά γι’ αυτό το μεγάλο θέμα των πυρκαγιών είναι κάτι που σε συγκινεί. Είμαι αισιόδοξος και θα φροντίσουμε οι περιβαλλοντικές ομάδες των Γυμνασίων να μεταβούν εκεί με έξοδα του δήμου, να μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες που θα πάρουν από εκεί στα εδώ δικά μας παιδιά, ώστε αυτό το μάθημα που θα πάρουν να γίνει κοινωνία και όλων των νέων παιδιών της πόλης μας, για να μάθουμε πώς θα αντιμετωπίζουμε σαν συνάνθρωποι τέτοιου είδους μεγάλες καταστροφές, να τις αποτρέψουμε, αλλά και αν δεν μπορούμε να τις αποτρέψουμε, να δείχνουμε την ευαισθησία μας την ανθρώπινη».

Σ.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.