Ταξιδι χρωματων, γευσεων και μουσικων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ξάνθη, τιμά την παλιά πόλη της, την πόλη, όπως λέγεται, με τα χίλια χρώματα, και τα σοκάκια του παλιού οικισμού ζωντανεύουν και γεμίζουν με ρυθμούς, ευωδιές και ένταση. Μια ευκαιρία ανάδειξης του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού, της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής του, μέσα από πλήθος εκδηλώσεων που συνδυάζουν την παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό και που αποβλέπουν στην ανάδειξη και προβολή ενός χώρου με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων σχετικά με τον πολιτισμό της Πόλης και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων Οι γιορτές παλιάς πόλης που διοργανώνονται από το Δήμο Ξάνθης με τη μαγεία που αποπνέουν, αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα.
Με πολλές καινοτομίες οι φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης φιλοδοξούν να καλύψουν όλα τα γούστα και τις μουσικές προτιμήσεις όσων τις επισκεφτούν.

Πρόγραμμα για όλα τα γούστα

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ξάνθης κ. Φανουράκης, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Γιορτών της Παλιάς Πόλης Ξάνθης, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο χώρο του ξενοδοχείου «Καζίνο» από το δήμαρχο Ξάνθης και το μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.
«Πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό πρόγραμμα και πιστεύω ότι για μία ακόμη φορά όλοι οι επισκέπτες που θα έρθουν στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης και θα ενθουσιαστούν αλλά και θα τους ταξιδέψουμε σε ένα ταξίδι χρωμάτων γεύσεων και μουσικών».

Το σήμα των γιορτών

Το σήμα των γιορτών έχει επιλεχθεί μέσα από τις προτάσεις που κατατέθηκαν και όπως τονίζει ο κ. Φανουράκης «για πρώτη φορά έχει βγει και το επίσημο σήμα των γιορτών, το επίσημο σήμα της Παλιάς Πόλης το οποίο θα φορέσουν όλοι οι σύλλογοι, με αυτά τα υπέροχα χρώματα και έχει γίνει μια πολύ ωραία δουλειά και από την ΤΕΔΚ, αλλά και από την κ. Μάντα που το υλοποίησε. Πιστεύω όμως ότι τα χρώματα της Παλιάς Πόλης από μόνα τους είναι μοναδικά, πιστεύω ότι και η αρχιτεκτονική και οι διαδρομές της είναι κάτι πολύ εξαιρετικό και πιστεύω ότι όποιος έχει έρθει του δίνεται η δυνατότητα να ξανάρθει στη μαγευτική αυτή πόλη της Ξάνθης».

Αφίσα εκδηλώσεων

Ήδη έχει κυκλοφορήσει η αφίσα και το πρόγραμμα είναι έτοιμο. «Η αφίσα φέτος συμβολίζει το σήμα της Παλιάς Πόλης, γιατί στόχος μας είναι να το κάνουμε πιο αναγνωρίσιμο στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμο. Όπως και στις λαογραφικές γιορτές είχαμε προχωρήσει στη σηματοποίηση, γιατί η αναγνωρισιμότητα είναι κάτι πλέον που μετρά στη σημερινή εποχή, γιατί πέρα από το να γνωρίσεις απλά τις γιορτές, πρέπει και να τις ξέρεις. Με το σήμα της παλιάς πόλης κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Στις εκδηλώσεις θα παρουσιασθούν ο κ. Μαχαιρίτσας και ο κ. Σταρόβας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με τους «Επόμενους», με τα είκοσι μπουζούκια όπως παρουσιάστηκαν στην επίσημη έναρξη που έγινε στην Ολυμπιάδα του 2004, ο Διονύσης Σαββόπουλος με το Θανάση Παπακωνσταντίνου, η κ. Αλκαίου με την κ. Βενετσιάνου, το νεανικό συγκρότημα Stavento. Επίσης, θα υπάρξουν πολλές εκδηλώσεις από τοπικά και ξένα συγκροτήματα σε διάφορες άλλες σκηνές, η θεατρική παράσταση «Ρομπέν των Δασών» της Κάρμεν Ρουγγέρη, θα τραγουδήσουν η Ευριδίκη με τον Κοριαλά, μιούζικαλ με την Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου τον Κώστα Σπυρόπουλο, το «Ασχημόπαπο» με τη Μαρία την Άσχημη. «Πάρα πολλές εκδηλώσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα των ανθρώπων» δηλώνει ο κ. Φανουράκης.
Η πόλη είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΑΞ «για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Ξάνθης τόσο νωρίς παρουσιάζει το πρόγραμμα και τη διοργάνωση, ώστε να ετοιμασθούν και οι σύλλογοι, αλλά και πολίτες στην άφιξη των επισκεπτών. Όπως γνωρίζετε, οι περισσότερες συναυλίες αυτές που γίνονται στην περιοχή της Παλαιάς Πόλης, εκτός μερικών εξαιρέσεων που γίνονται στο Δημοτικό Θερινό Αμφιθέατρο, είναι δωρεάν».

Α.Π.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.