Ταξη στους χωρους ανεξελεγκτης διαθεσης απορριμματων βαζει ο Δημος Ιασμου

Σε συνεργασία με την εταιρεία «ECO Μηξιούδης» καθάρισε όλα τα σημεία

Οντέρ Μουμίν
«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, απευθύνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου να προστατέψουν το περιβάλλον»

Αυστηρά θα τηρείται η νομοθεσία για όσους πετούν σκουπίδια και μπάζα σε χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, τόνισε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, μετά και την αποκατάσταση πολλών από αυτών.

Αρκετά από αυτά τα σημεία σήμερα έχουν αποκατασταθεί, για αυτό και την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επισκέφτηκε δύο από αυτά, στο δρόμο Κοπτερού-Διαλαμπής, στα οποία ολοκληρώνονταν οι εργασίες από την εταιρεία «ECO Μηξιούδης», που καθάρισε όλα τα σημεία στο Δήμο.

«Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Ιάσμου, εντοπίσαμε σε πολλά σημεία παράνομες χωματερές, με πεταμένα πολλά ογκώδη αντικείμενα» ανέφερε, για αυτό και ξεκίνησαν μια προσπάθεια συνολικής αποκατάστασης για την προστασία του περιβάλλοντος, σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου.

Στεκόμενος στο σημείο όπου μέχρι πρόσφατα ήταν γεμάτο από ογκώδη αντικείμενα, τόνισε πως πλέον τα σημεία έχουν αποκατασταθεί πλήρως, ενώ τοποθετούν στο Δήμο 7 μεγάλους κάδους συνολικά, για να πετούν τα ογκώδη αντικείμενα και να μην δημιουργούν ανεξέλεγκτα σημεία αποκομιδής απορριμμάτων.

Έτσι έχουν τοποθετηθεί 1 κάδος στην Πελεκητή, 2 στο δρόμο μεταξύ Κοπτερού και Διαλαμπής, 2 στον Ίασμο, 1 στον Σώστη και 1 στον οικισμό Ασωμάτων.

«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, απευθύνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου να προστατέψουν το περιβάλλον, να κάνουν μαζί με τη Δημοτική αρχή μια μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσουμε καθαρό το Περιβάλλον» σημείωσε.

Από εδώ και πέρα, είναι στη διάθεση των Δημοτών οι μεγάλοι κάδοι, στους οποίους μπορούν να ρίχνουν τα ογκώδη αντικείμενα, για να τα απομακρύνει ο Δήμος.

Παράλληλα θα μεριμνήσει για την αποκατάσταση όσων σημείων είναι προβληματικά, ενώ τοποθετούν και ενημερωτικές πινακίδες ώστε να ενημερώνουν τους συνδημότες μας ότι πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Προειδοποίησε δε όλους τους συνδημότες του που παραβαίνουν σκοπίμως το νόμο και δεν διατηρούν καθαρό το περιβάλλον ότι θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.