Τασος Πετριδης, προεδρος τμηματος βολει ΑΕ Κομοτηνης

«Θέλουμε τους θεσμικούς φορείς της Ροδόπης στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να αποτελέσουμε την Κομοτηνή ως σημείο αναφοράς σε αθλητικό επίπεδο»

«Στόχος μας η Κομοτηνή να μπορεί να φιλοξενεί σημαντικές διοργανώσεις»
 
«Το ταβάνι της ΑΕ Κομοτηνής είναι όσο φτάνουν τα χρήματα που μπορούν να υπάρχουν στα ταμεία της»

Ο Τάσος Πετρίδης, έχοντας καταφέρει να συσπειρώσει δίπλα του μία δραστήρια ομάδα ανθρώπων, έχει καταφέρει να εντάξει την Κομοτηνή μετά από πολλά χρόνια στον βολεϊκό χάρτη. Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής μίλησε στον «ΠτΘ» για τα όνειρα του σχετικά με την Αθλητική Ένωση Κομοτηνή, ζήτησε την στήριξη των φορέων για να μπορέσει η ομάδα να φτάσει ξανά στην υψηλότερη κατηγορία ενώ αποκάλυψε για σπουδαίες διοργανώσεις που μπορούν να φιλοξενηθούν στην πόλη μας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
 
Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Η φετινή πορεία είναι αποτέλεσμα των εμπειριών που έχουμε πάρει από τα προηγούμενα χρόνια»

ΠτΘ: Το καλοκαίρι του 2019 σε μία συνέντευξη τύπου, είχατε αναφέρει πως η ομάδα θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους και τη νέα σεζόν και θα ακολουθήσει πορεία πρωταθλητισμού. Αυτή η φράση – με δεδομένο πως η ομάδα τότε είχε «απογυμνωθεί» τελείως – είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως αλλά τελικά βάσει αποτελεσμάτων σίγουρα επιβεβαιωθήκατε. 
 
Τ.Π:  Αυτό δεν ήταν μια ατάκα αλλά η συνέχεια μίας σεζόν με πολλές εμπειρίες. Εμπιστευτήκαμε και δώσαμε τα κλειδιά της ομάδας στον ίδιο προπονητή αλλά με διαφορετική εντελώς ομάδα, φτιάξαμε  ένα ρόστερ πολύ δυνατό και εμείς από γύρω το περιβάλλουμε με ζήλο και αγάπη για το άθλημα. Μπορεί ο Φίλιππος να είναι πιο έτοιμη ομάδα και να παίρνει το εισιτήριο για την άνοδο στην Α1 αλλά δεν πιστεύω ότι υπολειπόμασταν τόσο πολύ, απλά δεν το πήραμε πολύ σοβαρά το θέμα της διεκδίκησης της ανόδου.

«Έξω από τον νομό ακούγεται το όνομα της πόλης και όχι του συλλόγου» 

ΠτΘ: Μέχρι το 2012 δεν υπήρχε σχεδόν κανείς να ασχολείται με το βόλεϊ αλλά όλα άλλαξαν μέσα από σκληρή δουλειά. Ποιες είναι οι βλέψεις του Τάσου Πετρίδη και των συνεργατών του;
 
Τ.Π.:  Όλα όσα βλέπουμε γίνονται βάσει οργανωμένης δουλειάς. Το στολίδι μας, το γήπεδο, είναι κτίριο σχολείου, το οποίο 8 άτομα το μετατρέπουν μέσα σε λίγες ώρες σε γήπεδο και το παραδίδουν όπως πρέπει πάλι σε λίγες ώρες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη η νέα διοίκηση του Δήμου γιατί πρέπει να βρεθούν κάποιες δικλείδες και να μοιραστούν τα γήπεδα που μας φιλοξενούν. Εμείς εδώ με πολύ δουλειά το κρατάμε καθαρό και το περιποιούμαστε και αυτό οφείλεται στην σκληρή δουλειά των συνεργατών. Η ομάδα μπορεί να μείνει στην κατηγορία και να βλέπουμε βόλεϊ καλού επιπέδου. Αν θέλουμε το κάτι παραπάνω χρειάζεται συσπείρωση πολλών παραγόντων, ανθρώπων και διοικούντων της πόλης και της περιφέρειας. Νομίζω ότι πέρυσι η πόλη ακούστηκε σε όλο το πανελλήνιο και λιγότερο ο σύλλογος, δηλαδή εκτός της Ροδόπης ακούγεται η λέξη «Κομοτηνή». Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Τώρα θέλουμε να φέρουμε το πανελλήνιο τουρνουά Beach Volley στην Κομοτηνή και να το μετατρέψουμε σε μεγάλη γιορτή.
 
ΠτΘ: Πέρυσι η ομάδα δέχθηκε κολακευτικά σχόλια. Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσει μία μεγάλη διοργάνωση σε αυτό το στολίδι;
 
Τ.Π.:  Σας πληροφορώ πως όλοι έχουν να πουν μία καλή κουβέντα για την προσπάθεια μας. Μας προτάθηκε να διοργανώσουμε μέχρι και το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδος και αυτό δεν επετεύχθη γιατί δεν ήμασταν καλά οργανωμένοι. Υπάρχει το Silver Cup, μία διοργάνωση που χρειάζεται όμως την στήριξη της πόλης και της Περιφέρειας για να το διοργανώσουμε. Αν πιστεύουμε πως αυτού του είδους ο τουρισμός θα βοηθήσει την πόλη, πρέπει να τον υποστηρίξουμε. Η γειτονική Ξάνθη έχει πάρει προκριματικά πανευρωπαϊκού κυπέλλου και αυτό οφείλεται στις ενέργειες κάποιων ανθρώπων. Ξέρουμε πως είναι δαπανηρό αλλά χωρίς λεφτά δεν γίνεται τίποτα.
 
ΠτΘ: Ποια είναι τα όνειρα και οι βλέψεις του Τάσου Πετρίδη για την ΑΕ Κομοτηνής;
 
Τ.Π: Το ταβάνι της ΑΕ Κομοτηνής είναι όσο φτάνουν τα χρήματα που μπορούν να υπάρχουν στα ταμεία της. Την επόμενη σεζόν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει η Pre League, δηλαδή μία κατηγορία ανάμεσα στην Volleyleague και την Α2  αλλά περιμένουμε να δούμε αν υπάρχουν υποστηρικτές αυτού του «Ονείρου». Η A1 δεν είναι πλέον μακρινό όνειρο αλλά χρειάζεται μαζική συσπείρωση και στήριξη για να μπορέσουμε να ανεβούμε και να σταθεροποιηθούμε εκεί.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.